Studiestart? Her er våre tips for å komme godt i gang. Les mer her!

Vær forberedt til studiestart

Er du en av de 94 101 som har fått tilbud om studieplass fra Samordnaopptak i år? Da er du kanskje allerede på vei til en annen by eller et annet land for å starte på et nytt og spennende eventyr! Her er våre beste tips for å være godt forberedt til studiestart!

1. Involver deg i fadderuka


Fadderuka handler ikke BARE om å feste (overraskelse!). Det er også en sjanse til å bli kjent med din nye skole, omgivelser og medelever. Dette er en uke du ikke vil gå glipp av!

Les våre tips til hvordan overleve fadderuka!

2. Fjern "fritid" fra vokabularet

...I hvert fall til du har skrevet ferdig oppgaven som skal leveres i morgen. Selv om kanskje timeplanen viser 3 forelesninger i uka, betyr det nemlig ikke at du har 4 fridager. Ved å jobbe effektivt vil du være bedre forberedt til de 3 forelesningene, du stresser mindre og kan ta deg ordentlig fri, med god samvittighet.

Vi har så klart også noen gode tips til hvordan du holder motivasjonen oppe gjennom semesteret. 

3. Husk semesteravgift og semesterregistrering

Semesteravgiften kommer i posten og må betales før du kan søke om lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg må du semesterregistrere deg på studentweb. Når dette er gjort kan du ENDELIG kalle deg en ekte student og ta i bruk alle fordelene det innebærer. Du kan jo starte med å ta en titt på alle våre fete studenttilbud!

4. Ingen bryr seg

Joda, mange bryr seg om deg. Det er derimot ingen som bekymret ringer foreldrene dine om du velger å ikke dukke opp på forelesning. Du er herved ansvarlig for egen læring, for at oppgaver blir levert i tide og for at pensum blir lest. Vårt tips: Finn deg noen gode medstudenter slik at dere kan passe på og motivere hverandre. 

5. Søk om lån og stipend

Uten mat og drikke duger studenten ikke! Sørg derfor for å søke om stipend og lån fra Lånekassen så fort du har fått ordnet semesterregistreringen og betalt semesteravgiften. Har du ikke ordnet dette enda kan du se frem til noen sparsommelige uker før pengene kommer på konto, men hei – det er vel det studenttilværelsen handler om? 

Sjekk ut våre sparetips for fattige studenter.

6. Spis ordentlig

Det er umulig å konsentrere seg på tom mage, så husk å alltid ha med deg noe du kan spise når du begynner å føle deg sulten. Å handle mat i studentkantina er nesten like avhengighetsskapende og dyrt som nikotin, så det er best å bli vant til matpakka først som sist. 

Les også: Tips til å spise sunt på studentbudsjett!

7. Følg med på den virtuelle oppslagstavlen

...med andre ord, Facebook! På universitetets Facebook-gruppe og andre undergrupper kommer det stadig meldinger om alt mulig, fra brukte bøker, ledig rom i kollektiv, arrangementer, konserter og spesielle anledninger.

8. Bli med fra starten av

Nye venner faller ikke bare ned i fanget ditt og universitetet kan være et ganske ensomt sted dersom du ikke gjør en innsats for å få nye venner. Bli med i studentgrupper, eller snakk med de som sitter ved siden av deg i forelesningssalen. Det lønner seg å bryte ut av komfortsonen. 

Les også: Slik blir du kjent med nye mennesker når du flytter til en ny by!

9. Skaff deg studentbevis

Ordning av praktiske ting som registrering og utdeling av studentbevis skjer som oftest den første uka etter skolestart. Husk å møte opp, så får du utnyttet de deilige privilegiene som følger studentstatusen. Skal du ut å reise til høsten anbefaler vi deg å bestille ISIC i tillegg. Det er nemlig et internasjonalt anerkjent studentbevis som gir deg tillegg til fete rabatter både i Norge og i utlandet. Bestill ISIC her!

 

Å være student er ikke alltid en lett sak, men søker du råd og drar nytte av alle ressurser tilgjengelig vil du definitivt kunne se tilbake på det første året av studiet ditt som et fantastisk år.  

 

)