Skal du starte studier til våren? Da bør du unngå disse 8 nybegynnerfeilene

Fersk student? Unngå disse 8 nybegynnerfeilene

Du er bare student en gang i livet. Her er 8 typiske nybegynnerfeil du bør unngå for en vellykket studiehverdag.

 

1. Dropper forelesning

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Dropper forelesninger
Lillefredag, fredag, helg, blåmandag - forelesninger er som skapt for å skulkes, men da går du glipp av nyttig informasjon og supplement til pensum som ikke kan Googles. 

 

2. Reiser hjem hver helg

 

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Reiser hjem hver helg
I en ny by og nytt miljø føles det trygt å rømme hjem til kjente omgivelser, men du vil gå glipp av mye gøy om du alltid drar hjem i helgene. Vi har derfor samlet 11 tips til hvordan du kurerer hjemlengsel.

 

3. Drukner i pensum

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Ikke sikt for høyt
Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe inn alle pensumbøkene på lista. Vent til de første forelesningene for å få en oversikt over hva foreleserne mener dere trenger. Sjekk denne lista for hvordan å finne billig pensumlitteratur.

 

4. Kaster bort studielånet

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Kaster bort studentlånet
Du føler kanskje at studielånet best brukes på restaurant, øl, nye klær og mer, men telefonen hjem om hvorfor du ikke har penger til å betale neste husleie er virkelig ikke verdt det. Sjekk ut de 4 vanligste feilene studenter gjør med budsjettet.

 

5. Søker deltidsjobb for sent

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Søker ikke deltidsjobb tidlig
Høsten er høysesong for utlysninger av deltidsjobber, så vær tidlig ute. Usikker på om deltidsjobb er noe for deg? Sjekk ut vår liste over fordeler og ulemper med deltidsjobb ved siden av studier

 

6. Halvferdige notater

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Skriver ikke gode notater
Har du noen gang opplevd å være midt i tredje setning når foreleser skifter slide på Powerpointen? Det er fordi poenget med forelesninger ikke er å gjengi Powerpointen ord for ord. Da vil du kun bli sittende igjen med halve setninger som ikke gir mening. 

 

7. Ha lav selvtillit

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - For lite selvtillit
Finn ut hva akkurat DU ønsker å oppnå i løpet av studietiden og ikke sammenlign deg selv med andre. Sannsynligheten er stor for at andre føler på akkurat den samme usikkerheten, redselen eller hjemlengselen som deg. 

 

8. Være usosial

Unngå nybegynnerfeilene som fersk student - Ikke vær anti-sosial
Det er flott at du vil være en flittig student, men husk å koble av med dine nye medstudenter og venner. En stor del av studenttilværelsen handler om det sosiale, og ingen arbeidsplass vil gi deg de samme opplevelsene som studietiden har å by på. 

 

Trenger du nye duppeditter til semesterstart? Med ISIC studentkortet får du rabatt i Microsofts studentbutikk!

)