Ofte stilte spørsmål

Hva er ISIC?

The International Student Identity Card (ISIC) er det eneste internasjonalt anerkjente studentbeviset gyldig i over 130 land. Det digitale studentbeviset hjelper deg og studenter over hele verden med å bevise deres offisielle status som fulltidsstudenter, samtidig som dere får tilgang til over 150.000 ulike studentrabatter. Alle studentrabattene er spesielt utvalgt for å møte studenters behov i hverdagen. ISIC er godkjent og støttet av organisasjoner som UNESCO, European Council on Culture og Andean Community of Nations. Det digitale studentbeviset er anerkjent av universiteter, akademiske institusjoner, studentorganisasjoner, nasjonale regjeringer og departementer for utdanning rundt om i verden.

 

Hvem kan kjøpe ISIC?

ISIC er for alle fulltidsstudenter fra 12 år og oppover. ISIC har ingen øvre aldersgrense. Noen samarbeidspartnere som tilbyr ulike fordeler og rabatter kan imidlertid ha egne aldersgrenser.

 

Jeg er en masterstudent. Kan jeg ha ISIC?

Ja, så lenge du er fulltidsstudent.

 

Er det mulig å få ISIC selv om man går på videregående, eller er det bare for universitetsstudenter?

Så lenge du er over 12 år og studerer på fulltid kan du få ISIC.

 

Hva vil det si å være fulltidsstudent?

Å være fulltidsstudent innebærer at du studere minimum 15 timer i uka, minst 5 måneder i året.Hvis du er lærer eller under 31 år kan du også ha gleden av lignende type rabatter gjennom International Youth Identity Card (IYTC ungdomsbevis) eller International Teachers Identity Card (ITIC lærerbevis).

 

Jeg er ikke student. Kan jeg få de samme rabattene?

Hvis du ikke er student, men under 31 år, er International Youth Travel Card (IYTC) for deg.
Hvis du er lærer kan du søke om å få International Teacher Identity Card (ITIC).
Begge disse bevisene gir tilgang på tilsvarende type rabatter og fordeler som ISIC.

 

Jeg har mistet mitt ISIC studentbevis. Hva gjør jeg?

Send oss en e-post via dette skjemaet og velg 'I have lost my card' under emne. Det koster 50 kr å få tilsent et nytt kort.

 

Hvor lenge er mitt ISIC studentbevis gyldig?

Ditt ISIC studentbevis er gyldig fra kjøpsdato og et år frem i tid (12 måneder). Utløpsmåned står nederst på forsiden av studentbeviset.

 

Hvilke dokumenter trenger jeg for å kjøpe ISIC?

ISIC er kun tilgjengelig for fulltidsstudenter, så du må derfor kunne bevise at du fortiden studerer fulltid. Når du søker om ISIC ber vi deg legge frem et av følgende dokumenter:

Kopi av studentkort direkte fra skolen din, med tydelig dato og indikasjon på at du er fulltidsstudent.

Signert og datert skriv fra skolen som dokumenterer at du er fulltidsstudent ved institusjonen.

Du trenger også: Identifikasjon og et nylig bilde av deg selv.

 

Jeg har problemer med å laste opp mitt bilde og dokumentasjon - hva gjør jeg?

Opplasting kan kun gjøres fra en stasjonær (eller bærbar) data. Du kan ikke laste opp bilder og dokumentasjon via smarttelefon eller tablet. Hvis du opplever problemer fra data, kan du skrive til [email protected], så hjelper vi deg.

 

Jeg har problemer med å fylle ut informasjonen om mitt studiested - min skole er ikke på listen?

For å unngå feil når du skal verifisere ditt studiested kan du velge” Min skole er ikke på listen”, som beskrevet i informasjons teksten i verifikasjonen. Etter det er valgt vil et nytt felt komme opp hvor utdannelsesstedet kan oppgis når du bestiller kortet. Heretter kan du trykke” neste” og du vil bli bedt om å laste opp den nødvendige studiedokumentasjonen.

 

Hvor lang leveringstid er det på mitt ISIC kort?

Ditt ISIC studentkort vil bli levert innen 24 timer på hverdager (opp til 72 timer ved bestilling over en helg) etter gjennomført elektronisk bestilling, med opplasting av foto og dokumentasjon.

 

Hvorfor får jeg ikke logget inn på ISIC app`en?

Første gangen du tar i bruk ISIC app`en må du først trykke på sign up for å aktivere app`en.

Når det er gjort, men du alikevel skulle ha problemer med å logge inn kan det være ulike grunner til det:

Hovedkontoret til ISIC har ikke mottatt detaljene dine enda og har derfor ikke aktivert studentbeviset ditt for online bruk.

Du taster inn ditt ISIC-nummer feil.

Du taster inn navnet på studentbeviset feil.

 

Jeg har ikke mottatt en mail til bilde-opplasting, hva gjør jeg?

Først bør du sjekke om mailen er gått til spam - Er dette ikke tilfellet kan du sende en mail til [email protected]. Skriv "bilde-opplasting" i emne feltet sammen med ditt navn, e-mail og ordre-ID, og vi vil sende deg en ny e-post. 
 

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke har mottatt mitt ISIC kort?

Du kan sende en mail til [email protected]. De vil deretter svare deg innen 24 timer (72 timer over en helg).

 

Jeg har skrevet inn feil informasjon (navn, fødselsdato, studiested, adresse etc.) i min bestilling, hva gjør jeg?

Du vil etter din bestilling motta en bekreftelsesmail med en link, hvor du skal laste opp et bilde og studie dokumentasjon. Via denne linken har du muligheten for å endre dine detaljer før du endelig godkjenner din ISIC bestilling.

 

Hvordan bruker jeg online student rabatter?

For å få adgang til online rabatter må du logge inn med ditt ISIC-nummer i "logg-inn" seksjonen i øverste høyre hjørne. Du må deretter gå til den ønskede rabattsiden, kopiere rabattkoden (ctrl + c) og gå videre til partnersiden hvor rabattkoden settes inn i voucher/rabattkode-feltet.

 

På nettsidene deres står at man må vise til betalt semesteravgift ved bruk av ISIC, men hva om man ikke har dette for hånd. Hva skal man vise til da?

Noen av våre studierabatter krever at man må kunne vise til betalt semesteravgift. Dersom man ikke har det for hånd kan man vise til attestasjon fra skolen som bekrefter skolegang inneværende semester, som f eks printscreen eller utskrift fra skoleportalens sider som viser at du er student ved skolen eller et skriv der skolen dokumenterer at du er elev ved skolen.

 

Hva gjør jeg hvis jeg ønsker å klage?

Vennligst kontakt ISIC over uoverensstemmelser eller klage i forbindelse med ditt kjøp. Skulle du ikke være enig i avgjørelsen i denne forbindelse, kan vi gjøre deg oppmerksom på at du har mulighet for at gå videre med saken hos The European Commission's Online Dispute Resolution.

 

Har du andre spørsmål? Kontakt oss her.