ISIC - Historien

60 år med ISIC-historie

ISIC ble først opprettet av en gruppe innovative studenter i 1953 i København, Danmark. ISIC er i dag, og har helt siden etableringen vært studentenes foretrukne fordelskort til fantastiske rabatter og tjenester hjemme og rundt om i verden.

ISIC er i dag det eneste internasjonalt anerkjente studentbeviset og er støttet av organisasjoner som UNESCO, European Council on Culture og Andean Community of Nations. Det digitale studentbeviset er anerkjent av universiteter, akademiske institusjoner, studentorganisasjoner, nasjonale regjeringer og departementer for utdanning rundt om i verden.

Hvert år kan mer enn 5 millioner studenter fra 130 land dra nytte av titusenvis studentrabatter og tilbud på reiser, shopping, museer og mye mer over hele verden.

Dette støtter oppunder ISICs visjon: “Increasing international understanding through the promotion of travel and exchange opportunities among students, young people and the academic community.”

2013 var et spesielt år for International Student Identity Card (ISIC). Studentbeviset feiret nemlig 60 år. For å anerkjenne ISICs historie gjennom 60 år ble det laget en kort dokumentar med intervjuer av en rekke nøkkelpersoner som har vært involvert i kortets unike historie. Det vil også være noen glimt av hva fremtiden vil bringe for ISIC.