5 tips til hvordan du finner billig pensumlitteratur!

Hvordan finne billig pensumlitteratur

Semesteret har nettopp begynt og det er på tide å starte jakten etter billig pensumlitteratur. Skal du ha mange fag på en gang kan det nemlig fort bli en dyr affære å skulle kjøpe alle pensumbøkene i bokhandelen. Vi har derfor satt sammen en liste med tips til hvordan du kan finne billig pensumlitteratur:

1. Spør fadderne dine

Som regel går fadderne dine på det samme studiet som deg og har derfor allerede hatt en del av de fagene du nå skal i gang med. Sannsynligheten er derfor stor for at de sitter på akkurat de pensumbøkene du trenger og er forhåpentligvis også villige til å selge dem for en billig penge. Om fadderne dine allerede har solgt bøkene sine, har de helt sikkert noen klassekamerater som gjerne vil bli kvitt sine. Her kan du virkelig gjøre en god deal!

2. Følg med rundt omkring på campus

På mange skoler arrangeres det egne salgsdager, der studentene samles for å kjøpe og selge brukte bøker. Mange henger dessuten også opp lapper rundt omkring på campus med "bøker til salgs". Samtidig har de fleste norske universiteter og høyskoler en eller flere Facebook-grupper beregnet for kjøp og selg av brukte pensumbøker. 

3. Sjekk nettsider for online bruktboksalg

Det finnes flere forskjellige nettsider der folk legger ut annonser for brukte bøker. Prøv for eksempel finn.no, iBok.no og pugg.no.
PS. Husk å alltid sammenligne priser når du skal kjøpe brukte bøker. Bare fordi selgeren sier at han/hun selger boken til halv pris betyr ikke det nødvendigvis at det faktisk stemmer.

Slik finner du billig pensumlitteratur - ISIC Norge

4. Bestill pensumlitteraturen fra utlandet

Mange av de pensumbøkene som selges til blodpris i norske bokhandler kan enkelt bestilles til en betydelig lavere pris fra utlandet. Besøk for eksempel utenlandske sider som amazon.com og bestill bøkene rett hjem. Selv om du blir nødt til å betale frakten fra utlandet i tillegg, kan du likevel gjøre et skikkelig røverkjøp ved å bestille pensumbøkene fra utlandet. 

5. Lån pensumbøkene på biblioteket

Den absolutt billigste måten å få tak i pensumlitteratur på, er å låne bøkene fra biblioteket. Det er nemlig helt gratis! De fleste universitets- og høyskolebibliotek har et par eksemplarer av pensumbøkene til utlån, men her gjelder det å være rask. Du er garantert ikke den eneste som har lyst til å få kloa i de få eksemplarene som er tilgjengelig. Løp ned til biblioteket eller reserver dem på nettet før det er for sent! Merk at denne typen bøker gjerne har en kortere utlånstid enn vanlige bøker, så sørg for å fornye dem i god tid.

 

Vil du spare enda mer penger? Med ISIC får du tilgang til en rekke studentrabatter som kan hjelpe deg med å få studentbudsjettet til å vare enda lenger:

 

)