Få studielånet til å vare lenger, med disse 8 sparetipsene fra ISIC.

8 sparetips for fattige studenter

Som student er det ikke lett å få orden på økonomien. Her er 8 sparetips som kan hjelpe deg med å få stipendet til å vare litt lenger.

1. Arranger fester og inviter til fellesmiddag

Arranger middager og fester hjemme

Ja, du kan faktisk spare penger på å være sosial. Dropp byen og inviter til vorspiel eller fest hos deg selv. Arranger også fellesmiddager med venner og i kollektivet. Ved å lage mat sammen blir kostnadene mindre, og matbudsjettet holder enda lenger. Hva med å invitere på deilige pannekaker med kun 3 ingredienser

2. Søk på relevante legater og stipender

Det finnes et hav av legater og stipender der ute, som kan gi deg økonomisk støtte i tillegg til lånekassen. Søk for eksempel på ISICs egne legat; The Global Study Awards - der du kan vinne hele £10 000. I Legathåndboken finner du over 2000 stipend fordelt på ulike kategorier og fagfelt, som du kan søke på.

3. Studer i utlandet 

Billig å studere i utlandet

Studier i utlandet er en opplevelse for livet, og kan faktisk by på økonomiske goder for din studenttilværelse. Mye er nemlig ofte billigere i utlandet, med alt fra husleie og mat til utflukter og alkohol. Lånekassen tilbyr ekstra studielån og stipend for å dekke skolepengene, men du har også muligheten til å søke på en rekke forskjellige legater, som gjør det mulig å få dekket skolepengene 100%.

4. Bruk ISIC

Med ISICs digitale studentbevis i lomma får du tilgang til tusenvis av studentrabatter over hele verden. ISIC er verdens eneste internasjonalt anerkjente studentbevis og kan dermed brukes som studentbevis både når du er hjemme i Norge og når du er i utlandet på ferie eller for å studere. Bestill ISIC her.

5. Kutt transportkostnadene

 

Sykkel kan virke som en dyr investering, men bruker du den til jobb, skole og sosiale aktiviteter kan du spare en formue på dyre månedskort til buss, trikk og tog. Du finner for eksempel et godt utvalg av helt greie og rimelige sykler på finn.no, politiauksjoner eller loppemarked. 

6. Planlegg innkjøp

Planlegging gjør at du får færre turer i butikken. Da unngår du dyre og unødvendige impulskjøp, og at mat blir stående å råtne i kjøleskapet. Sett derfor opp en plan, skriv en handleliste og kjøp inn alt du trenger på en tur. For inspirasjon, sjekk ut våre 9 tips til å spise sunt og billig på studentbudsjett!

7. Tren gratis

Du trenger ikke å være medlem av et dyrt treningssenter for å komme deg i form. Har du allerede investert i en sykkel har du en super måte å trene utholdenhet på. Å trene styrke med egen kroppsvekt er også en god og sunn måte å trene på. Trenger du litt hjelp på veien kan du sjekke ut ISICs egenkomponerte treningsøkt, som kan utføres hvor som helst. 

8. Andre måter å spare penger på:

)