Vi viser deg hvordan du kan spise sunt og billig på studentbudsjett her!

Spis sunt og billig på studentbudsjett

Har du så dårlig råd at du bare MÅ spise pizza, burger eller annen usunn ferdigmat?Prøv disse tipsene i en periode og legg merke til effekten de har, både på kontoen og formen!

1. Kjøp frukt og grønt i sesong

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Kjøp frukt og grønt etter sesong

Det er flere grunner til at det er lurt på kjøpe frukt og grønnsaker i sesong. En av dem er at de da er billigere. Kjøp mye og frys ned eller kjøp allerede frosne grønnsaker.

2. Planlegg måltidene

Det kan virke som en umulig oppgave å planlegge måltider for en hel uke, men fordelene er mange! Du unngår spontane kjøp av 'Grandis' når sulten overgår kreativiteten til å finne på noe til middag, og du blir flinkere til å planlegge matbudsjettet.

Få en skikkelig kickstart på dagen med en superenkel og sunn smoothie bowl!

3. Gå på etniske butikker

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Gå på etniske butikker
Ikke bare gjør det matlagingen mer interessant med nye krydre og ingredienser, men det meste er også rimeligere enn på vanlige matvarebutikker. Oppdag en gullgruve av gode smaker og spar penger samtidig!

4. Lag mat hjemme

Seriøst, bare gjør det. Ta med på jobb eller skole og kjenn på følelsen av å ha litt ekstra penger igjen ved månedens slutt. Bor du i kollektiv er det også en lur idé å lage mat sammen.

Har du prøvd vår oppskrift på studentpannekaker med kun 3 ingredienser?

5. Den gode gamle...

Med mindre du vil kaste bort studielånet ditt i kantina er matpakken en nødvendighet. De fleste kantiner har faktisk mikrobølgeovn, så ofte kan du til og med varme opp gårsdagens middag eller annen medbrakt mat helt gratis.

6. Prøv tørkede bønner og linser

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Prøv tørkede bønner og linser
Det er faktisk ikke så skummelt som det høres ut. De er billige, mettende og fulle av proteiner. Bønner og linser kan brukes i alt fra supper til burgere, listen over hvordan du kan variere er lang. Er du eventyrlysten kan du prøve deg som veggis en dag i uken. Lommeboken, miljøet og dyrene vil takke deg!

7. Hopp over brusen

Vann, vann, vann. Den optimale drikken for god helse, og best av alt – Det er gratis.

8. Utvid dine kulinariske horisonter

9 tips til å spise sunt og billig på et studentbudsjett - Utvid dine kulinariske horisonter
I både meksikansk og indisk mat er hovedingrediensene sunne og rimelige, slik som bønner, grønnsaker og ris. Frister det ikke med fredagsburrito fylt med deilige ingredienser fra det meksikanske eller asiatiske kjøkken?

9. Ha orden i kjøleskap og matskap

Dette er den eneste måten du kan passe på at du får spist all maten du har kjøpt, før den går ut på dato. Du unngår også å kjøpe dobbelt opp av varer. Ingen trenger to pepperbøsser.

)