Å reise på utveksling er veldig populært og gir deg muligheten til å reise rundt.

Utveksling i utlandet

Å reise på utveksling er veldig populært og gir deg muligheten til å reise rundt. Det er et hav av utvekslingsprogram for deg som ønsker et friår etter videregående eller som ønsker å utveksle under høyere utdanning. Veldig mange universiteter har gode tilknytninger til universiteter i utlandet. Det tar tid å kikke igjennom alle mulighetene som er der ute, så derfor har vi undersøkt for deg! Les videre om du er på utkikk etter et study abroad program.

Mange videregående elever drar på et års utveksling. Dette kan i noen tilfeller utsette fullføringen av videregående med opptil ett år, men opplevelsen du får veier som regel opp for det. Noen skoler samarbeider med Nordplus for å gjennomføre utveksling med andre videregående skoler i Norden eller EU. Spør din studieveileder på skolen om dette er noe din skole gjør eller kan gjøre. Erasmus+ tilbyr ungdomsutveksling til deg som er mellom 13 og 30 år; denne typen utveksling skjer utenom skolen og har som mål å sette unge mennesker fra forskjellige land i kontakt med hverandre. For utvekslingsprogram som varer over flere måneder eller et fult skoleår, sjekk ut YFUSTS og EF

Universitets studenter har mange muligheter å velge imellom når det kommer til utvekslingsprogram. De fleste universiteter og UAS er allerede en del av Erasmus+ programmet og har som oftest også utvekslingsavtaler med individuelle institusjoner for høyere utdanning i utlandet. Det kan være at utviklingsmulighetene på din skole er begrenset, og da bør du kikke etter et sted på egenhånd. Om du har lyst til å bruke utvekslingsåret ditt på å utforske Asia, sjekk ut mulighetene med Asia Exchange. Husk at når du drar på det man kaller “Freemover” utveksling, som vil si at du reiser på utveksling på egenhånd, så må du selv ordre med skolepenger og andre utgifter mens du er på skole i utlandet.

Sjekk ut vår artikkel om stipend og få hjelp til å finansiere dine studier i utlandet.

Ditt utvekslingsår i utlandet kommer mest sannsynlig til å bli en av de beste opplevelsene du kan ha som student! Alle minnene du kommer til å skape, nye vennskap og erfaringer som varer livet ut. Det er mange destinasjoner å velge imellom, så begynn letingen og start prosessen. Det er på tide å studere utenlands!

)