Hvordan velge studiedestinasjon i utlandet

Mange drømmer om å studere i utlandet, og mange gjør drømmen til virkelighet. Å oppfylle disse drømmene krever imidlertid grundig gjennomtanke og planlegging, enten det gjelder et 2-ukers språkkurs eller en hel grad i utlandet. Vi har samlet noen ting å huske på og tanker du bør gå gjennom før du pakker kofferten og reiser av gårde. Les våre råd og start planleggingen av tidenes studietid i utlandet!

Er studier i utlandet noe for meg?

Å studere i utlandet høres idyllisk ut, men hverdagen med rutiner og hardt arbeid vil også være en del av studietiden din i utlandet. På toppen av det vil du ikke ha trygghet og nærheten til venner og familie, så studietiden i utlandet kan til å begynne med føles ganske ensom og ikke særlig glamorøst. Ta deg god tid til å tenke gjennom om et utenlandsopphold er noe for deg, og sett deg et realistisk bilde av hva du kan forvente. 

Liker du å reise til nye steder? Er du forberedt på å tilbringe lang tid borte fra venner, familie og den kjente hverdagen hjemme, eller kjenner du på et ubehag og frykt bare ved tanken? Du bør tenke gjennom hva du ønsker å få ut av et studieopphold i utlandet. Hva motiverer deg, og hva ønsker du å oppnå med å studere i utlandet? Kanskje du ønsker å lære noe nytt om deg og få et skikkelig boost i din personlige utvikling? Kanskje du har funnet akkurat det studiet som vil hjelpe deg på veien mot drømmejobben? Eller kanskje du bare er klar for å prøve noe nytt og ser etter en opplevelse for livet som er noe litt utenom det vanlige? Uansett hva som motiverer deg er det lurt å kartlegge noen mål for hva du vil oppnå. Det kan hjelpe deg på veien mot å finne det perfekte studiet i utlandet for deg. 

Studier i utlandet vil være et skikkelig hopp ut av komfortsonen, men for mange er studier i utlandet en fantastisk opplevelse som byr på uavhengighet og selvtillit, for ikke å nevne forbedring i språk og generelle studieferdigheter. 

Hvordan velger jeg riktig studiedestinasjon og utdanning for meg? 

Hvis du har gått lenge med tanker om å studere i utlandet har du kanskje allerede bestemt deg for hvilket land og hvilken skole du drømmer om. Hvis du ikke er helt sikker på hvor du vil studere, kan det være nyttig å liste opp dine interesser for å finne riktig destinasjon for deg. Følgende spørsmål kan hjelpe deg litt på veien: 

  • Vil jeg studere i en storby eller på et mindre og mer avsidesliggende sted? 
  • Vil jeg studere i et engelsktalende land eller vil jeg utnytte muligheten til å utvikle mine språkkunnskaper eller til og med lære meg et nytt språk? 
  • Vil jeg studere et sted som gir gode muligheter for helgeturer til andre spennende destinasjoner?

Etter å ha svart på disse spørsmålene, har du kanskje en litt bedre forståelse av hvor du ideelt sett vil bo og studere i utlandet. Erfaringer fra andre studenter er også til stor hjelp når du leter etter den perfekte studiedestinasjonen, så hvorfor ikke ta en titt på historier som deles av tidligere studenter? Du kan finne en rekke studenthistorier fra utenlandsstudenter på Educations.com og KILROY! Dette er ofte et bra sted å begynne for å finne den perfekte studiedestinasjonen for deg utlandet. Hvis du allerede studerer i Norge og ser etter muligheter for utveksling, kan du høre med utdanningsinstitusjonen eller fakultetet ditt. Da kan du også få bekreftet at fagene du tar i utlandet kan implementeres i graden du tar her hjemme. 

Hvor 

Mulighetene for studier i utlandet er mildt sagt omfattende, enten du vil ta en hel grad eller et kortere kurs. Kanskje ikke drømmestudiet ditt er tilgjengelig her hjemme, eller kanskje kravene for studiet i Norge er altfor høye. Da finnes det mange spennende muligheter i utlandet. Et sommerkurs kan være en fin måte å forbedre skrive- og språkferdighetene dine for neste semester. En 6-måneders praksisplass eller utveksling kan være akkurat det rette tidspunktet for deg å bygge internasjonal erfaring. Som oftest tar vi valg i stor grad basert på en god magefølelse. Ved siden av alle listene og planene du har laget, er magefølelsen av hva som er den rette destinasjonen for deg en viktig del av beslutningen.

Budsjett? 

Det er viktig å huske på prisen for studier i utlandet når du velger destinasjon. Skolepenger for internasjonale studenter varierer i stor grad fra land til land, og det er forskjeller mellom grader, studieretninger og kurs. Hvis du ikke har valgt studiedestinasjon og ønsker å vite hvilke utgifter som venter deg kan du sjekke ut Top Universities' liste over rimelige og gratis studiedestinasjoner i utlandet. Husk også at mange universiteter og studieretninger i utlandet støttes av Lånekassen. Det finnes også mange stipend og legater som kan hjelpe deg med å finansiere studietiden i utlandet. 

Hvor skal jeg studere i utlandet? 

Å studere i utlandet er for mange en av de beste opplevelsene i livet. Hvis du tenker at studier i utlandet kan være din greie, begynn å drømme og start planleggingen nå!

Kilder:

StudyAbroad.com: Studying Abroad: Getting Started

Top Universities: 10 of the Most Affordable Places to Study Abroad

Top Universities: Where Can You Study Abroad for Free

Hostelworld: The 10 Best Places To Study Abroad For Students Who Love To Travel

Mastersportal.com: How to Pick Your University Abroad in 2018 - 6 Essential Ways to Decide

GenTwenty: 6 Ways to Decide Where You Want to Study Abroad

 

 

)