Søk stipend eller legater for å oppnå drømmen om studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet.

Stipend og legater for unge

Å studere eller ta et internship i utlandet kan være dyrt uten økonomisk hjelp. Prisen for å studere eller jobbe i utlandet er noe som stopper mange unge fra å ta steget ut og følge drømmene sine, men vi kan vise deg hvordan du kan unngå dette økonomiske hinderet. Vi i ISIC oppmuntrer alle unge til å reise og leve, studere eller jobbe i utlandet. Derfor er vi stadig på jakt etter mulige løsninger som kan hjelpe deg et stykke på veien. 

Erfaringene du kan få fra studier og jobb i utlandet er uerstattelige, og det er mange institusjoner, stiftelser og selskaper som ønsker å forbedre sjansene unge har for å utvikle seg internasjonalt. Sjekk de ut og finn ut hva du kan søke på for å få et ekstra boost til å oppnå dine drømmer! 

Hvor finner jeg stipender og legater?

Fulbright tilbyr stipend og stipendprogrammer for nordmenn til USA. Du finner også stipender, legater, internships og andre muligheter mellom Skandinavia og USA gjennom The American-Scandinavian Foundation (ASF). For studier og programmer i Norden kan du sjekke ut Norden. Erasmus+ programs tilbyr støtte for studier og programmer i EU. Under ser du oversikt over ulike fond, institusjoner, programmer eller stiftelser som deler ut stipender og legater til unge som vil utvikle seg eller utrette noe i utlandet gjennom studier, jobb eller frivillig arbeid. 

The European Youth Portal gir også informasjon om ulike stipender eller legater for unge som vil ut i Europa. For stipender til deg som vil reise utenfor Europa, se Scholarship Portal.

 

Hvordan søker jeg på et stipend eller legat? 

Tilskudd og stipend kan være svært bransjespesifikke og noen gis bare til søkere som nøyaktig fyller kravene. Andre er knyttet til et bestemt fakultet eller emne, mens noen kun er rettet mot studier ved en høyere utdanningsinstitusjon, f.eks. universiteter. Det er også andre kriterier; Global Study Awards krever blant annet en gjennomført IELTS engelsktest og et gyldig ISIC-kort for å søke. Noen stipender og legater er tilgjengelige uavhengig av hva du gjør eller hvor du studerer. Da er det spesielt viktig at du utarbeider en god plan og søknad for å sikre deg det stipendet du er ute etter.

  1. Først må du se over kriteriene for søknaden. Oppfyller du kravene? 
  2. Deretter legger du en plan for hvordan du skal bruke stipendet på en måte som oppfyller kravene
  3. Skriv en søknad som forteller hvorfor du søker stipendet, hvordan du vil bruke stipendet og på hvilken måte dette tilskuddet vil hjelpe deg fremover med å nå drømmene dine
  4. I søknaden bør du også få frem; Hvorfor er prosjektet viktig og meningsfylt og hvordan er det knyttet til stipendet?

Med flere tusen søkere kan det være vanskelig å skille seg ut som en god kandidat til å motta stipend, men med en klar plan, sterk motivasjon og synlig potensiale kan sjansene dine faktisk være veldig store! Så sørg for at du tar deg tid til å utarbeide planen og målene dine! Arbeidet du gjør i forkant kan jo faktisk bidra til at du får støtten du trenger til å følge den ultimate drømmen om utlandet! 

Følg drømmen din - Søk stipend

 

)