Få unike erfaringer som intern i utlandet! KILROY hjelper deg hele veien.

Internship i utlandet

Small-talks ved kaffeautomaten, en sjef som smeller med dørene og hemmelige romanser på kopirommet - er det egentlig som på film? Tanken på å arbeide som intern i utlandet kan virke skremmende og uoppnåelig, men med KILROY kan drømmen bli virkelig!

Hva er et internship?

Et internship eller en praksisplass er en kortvarig utplassering i en bedrift, med fokus på å utvikle nye ferdigheter og forståelse for en arbeidsplass eller bransje. En veileder gir deg oppgaver og råd, mens arbeidet du gjør blir evaluert underveis. Flere bedrifter bruker interns, blant annet for å gi nyutdannede sjansen til å vise seg frem for bedriften, motta nyttig arbeidskraft, få verdifull arbeidserfaring og eventuellt mulighet for fast jobb senere. 

Internship i utlandet er en unik opplevelse

4 grunner til å søke Internship i utlandet:

1. Unik arbeidserfaring
Som student eller nyutdannet har du kanskje allerede opplevd at det nærmest er umulig å få en relevant stilling, dersom du mangler arbeidserfaring. Så hvordan skal man da opparbeide seg denne erfaringen? Intership er en genial måte å skaffe seg denne erfaringen på. Om du i tillegg velger å ta internshipet i utlandet, kan du også lære språk og kultur som vil gi CV´en din en ytterligere piff og vise at du er en nysgjerrig og selvstendig person.

2. Fra book-smart til street-smart
Internships gir deg muligheten til å sette all teorien du har lært på skolen ut i praksis. Selv om du kan mye etter å ha lest om det, er det noe helt annet å faktisk se hvordan det fungerer in the real world. Et internship gir deg muligheten til å prøve og feile – du vil oppleve en bratt læringskurve.

Det høres kanskje ut som en klisjé - men du vil også lære mye om deg selv. Du merker fort hvordan du fungerer i et team, hva du er god til og hva du faktisk liker å holde på med. Kanskje er det ikke helt slik som du trodde. Dette kan dermed bidra til å gi deg en viktig pekepinn på hva du bør gjøre videre i din karriere. 

3. Bygge nettverk
Kollegaer, klienter, sjefer...Du møter mange ulike personer i en arbeidssituasjon. Disse menneskene kan bli en viktig kontakt for deg senere. Vis dem hva du er god for og hjelp dem når du har muligheten til det. Da øker sannsynligheten for at de vil hjelpe deg når du trenger det. Det er jo alltid en som kjenner en, som kjenner en, som kanskje kjenner en som tilfeldig vis ender opp med å gi deg drømmejobben!

4. En fot innenfor
Terskelen for å få et internship er lavere enn for å få en fast stilling, og denne type stilling er ment for studenter eller nyutdannede. Dermed klarer du gjerne å lande et internship i et firma som du ønsker å jobbe for senere. Et internship er dermed en gyllen mulighet til å få foten innenfor døren og imponere de rette folkene. 

Skrevet i samarbeid med Samlino.no

Tre spennende destinasjoner for Internship

Ønsker du å jobbe med mote i New York, eller på et barnehjem i Beijing? Et internship i utlandet vil gi deg en unik mulighet til å oppleve en annen kultur samtidig som du forbereder deg på en internasjonal karriere. Men hva vil det si å være en intern? Som intern eller praktikant vil du få relevant arbeidserfaring i jobbmarkedet som kreves for å komme inn på et spesielt karrierefelt. En intern er som oftest enten nyutdannet, under utdanning eller bare ute etter en erfaring. KILROY kan hjelpe deg med internship i USA eller Australia.

Internship i USA

Ta internship i USA med KILROY

Vil du oppleve «The American Dream»? I USA finnes det uendelige muligheter. Jobb i et lite firma i Oregon eller i et stort selskap midt i selveste Manhattan. Les mer om Internship i USA.

Internship i Australia

Ta internship i Australia med KILROY
Opplev Australsk natur på nært hold, samtidig som du får en uvurderlig arbeidserfaring. Landet «Down Under» byr på fantastiske opplevelser. Med et australsk "Working Holiday Vium" er det enkelt å søke på internships. Er du allerede student i Australia, kan du ta et internship i en begrenset periode over skoleferien eller etter studiene. Les mer om Internship i Australia

 

Vår samarbeidspartner KILROY kan hjelpe deg med å finne et internship i utlandet, i tillegg til bolig og visum. Grip sjansen og få en opplevelse for livet! Sjekk ut KILROYs informasjonsside om internship her og lykke til med karrieren!

 

Tips for studenter som vil reise Jorden Rundt Tips for studenter som vil reise Jorden Rundt
Student i ny by? Les den sosiale startguiden Student i ny by? Les den sosiale startguiden
Master i utlandet Master i utlandet
)