Master i utlandet

Flere og flere ender opp med å ta en mastergrad etter bachelorstudiene. Ved å ta mastergraden din i utlandet vil du få ettertraktet internasjonal erfaring, og fantastiske opplevelser.

I utlandet finnes det uendelige valg innen mastergrader. Alt fra innhold, undervisningsopplegg og varighet er forskjellig utfra hvor og hvilket fag du ønsker å studere. Du kan også som et alternativ til mastergrad, ta et graduate/postgraduate certificate som er en påbygging på bachelor og ses på som en selvstendig grad. Masteropptak i utlandet er ofte mer fleksibelt enn i Norge. Det finnes flere grader å velge mellom, og kravet for å komme inn er ofte kun en bestått bachelorgrad. Dermed er masterstudier i utlandet en kjempegod mulighet om du ønsker å spesialisere deg i et annet fagområde enn bachelorgraden din. Andre masterstudier krever en bachelorgrad i et relevant fagområde og gode karakterer for å komme inn.

Enkelte masterstudier kan du komme inn på helt uten en bachelorgrad. Det vil kun være mulig hvis du kan dokumentere mange års relevant arbeidserfaring. Noen masterstudier krever både bestått bachelor og arbeidserfaring. Du må også oppfylle lærerstedets krav til språkkunnskaper.

Spesialiser deg med et yrkesrettet fokus i utlandet! Veldig ofte har universitetene god kontakt med næringslivet, og det vil være mulig å få uvurderlige kontakter for jobb i fremtiden. For å studere i utlandet kreves det en høy grad av selvstendighet som vises gjennom masteroppgaven (thesis/dissertation). Du vil utvikle deg både faglig og personlig, og bli flink til kritisk tenkning. En master i utlandet vil garantert gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet i fremtiden.

 

Vurderer du å ta en master i utlandet? Ta kontakt med vår samarbeidspartner KILROY!

)