8 tips for studenter som vil reise Jorden Rundt

Tror du at det ikke er mulig å reise Jorden Rundt mens du studerer? Her er 8 tips til hvordan du kan gjøre akkurat det. Vi sier bare let's go! 

1. Spar opp penger og følg et budsjett

Det er klart at reisen må settes på vent når hele studentbudsjettet slukes i helger på byen, shopping og upraktiske matbudsjett. Er du villig til å ofre et par goder for å spare opp nok penger til drømmereisen? Det er faktisk verdt det!

Sjekk ut våre 8 sparetips for fattige studenter!

2. Jakt på gode tilbud og kampanjer

Flypriser kan variere fra en dag til en annen og plutselig dukker det opp fantastiske kampanjer og tilbud. Følg med og slå til når det dukker opp noe fristende. Ikke vær redd for å være litt spontan, så lenge det ikke går utover obligatoriske oppgaver og oppmøte ved studiene. 

Drømmer du om å reise Jorden Rundt? Hos vår samarbeidspartner KILROY sitter dyktige reisespesialister klare til å skreddersy din drømmereise. 

3. Ta med pensumbøkene

 

Lese til eksamen på en kritthvit sandstrand? Ja takk! Ha med pensumbøker og pc på flyet (som om du har noe bedre å gjøre liksom?), les på stranden og begynn på den store oppgaven når du uansett trenger et par timer på senga med aircondition etter en lang dag i sola. 

Sjekk ut 5 inspirerende steder å lese til eksamen. 

4. Kombiner studier og reise

Har du alltid drømt om å bo i utlandet? Da er studietiden en fantastisk måte å oppfylle denne drømmen på. Bare tenk på det; Du er ung, du har færre forpliktelser, lange ferier og en fleksibel livsstil. Mulighetene er mange, både når det kommer til hvor du kan dra og hva du kan studere. Gjennom vår samarbeidspartner KILROY får du studieveiledning og hjelp til søknadsprosessen helt gratis.

Kontakt KILROY for å booke et møte med en studieveileder. 

5. Bruk din studentstatus for alt det er verdt

Delta på studieturer

Som student får du en rekke fordeler og rabatter verden over, så lenge du klarer å bevise din status som student. Med ISIC har du et internasjonalt anerkjent studentbevis, som betyr at du enkelt kan bevise at du er student over hele verden. Med ISIC får du tilgang til 40.000 fordeler og rabatter i over 130 land, på alt fra hoteller, fly og restauranter til museer, underholdning og shopping. Ta med deg ISIC på reisen du også!

Last ned ISIC Appen og registrer deg!

6. Bli med på studieturer

Er du så heldig at en foreleser vil ha med klassen på tur er det bare å hive seg med. Studieturer er en fantastisk måte å få inn pensum first hand. I tillegg får du reise og opplevelser i studietiden uten å gå glipp av pensum. I tillegg kan det komme mye nyttig informasjon fra foreleser som kanskje ikke hadde kommet frem på en vanlig skoledag. 

På tide med en studietur? KILROY tilbyr en rekke spennende destinasjoner for studieturer som du kan foreslå for din foreleser. 

7. Bruk reisen som motivasjon

Det er ikke en kul følelse å legge ut på en reise når du egentlig har hundre ting hengende over deg som en stor mørk sky. Benytt heller reisen som en motivasjon for å jobbe ekstra hardt i forkant, slik at du ligger godt an i forhold til pensum og oppgaver når du drar avgårde. 

Vi har skrevet en artikkel om hvordan holde motivasjonen til studiene oppe, her!

8. Allier deg med gode medelever

Det mest økonomiske er å reise når ingen andre har lyst til det. Som student har en mer frihet til å organisere egen studiehverdag, siden mange studier ikke har obligatorisk oppmøte. Om et par fraværsdager er nødvendig for at drømmereisen skal bli virkelighet kan det være lurt å alliere seg med et par gode medelever. Avtal at du kan få deres notater og at de sender deg viktig informasjon, og tilby gjerne noe hyggelig til gjengjeld. 

Det er altså fullt mulig å reise avgårde selv om du lever på studentbudsjett og har en lang og tung eksamensperiode i vente. Lykke til og god tur!

 

)