Verden roper på deg - så husk å svar! Les ISIC sine tips om å studere utenlands og søk deg inn på drømmestudiet.

Studer utenlands

Føler du at du ikke finner riktig studiemulighet hjemme eller ønsker du å ta graden din på et annet språk? Det er det mulig å ta hele graden din utenlands. For årsstudium studenter er så å si hele verden tilgjengelig, derfor finner du garantert noe som passer for deg. Prosessen med å finne skolen, velge riktig grad og ordne alt som skal ordnes før man reiser (visum, stipend, bolig og flytteprosess) kan være tidkrevende og noen ganger vanskelig. Derfor har vi satt sammen noen tips og nyttig informasjon som kan gjøre prosessen enklere for deg. Les deg igjennom og begynn planleggingen!

Hvordan finner jeg et sted å studere i utlandet?

Å studere i utlandet er en stabilt økende trend i Norden de siste årene, både på videregåendenivå og ved høyere utdanning (høyere utdanning er mest populært). Det mest vanlige for nordiske studenter er å studere i andre nordiske eller europeiske land, mend et er et økende antall som velger andre kontinenter. Hvis du ønsker å dra utenlands på videregående er  United World Colleges(UWC) et utmerket valg, og universiteter og UAS hvis du vil studere høyere utdanning.  Dette kan være en lang og komplisert prosess med mye papirarbeid, så det kan være lurt med litt hjelp. KILROY samarbeider med univerister over hele verden og via KILROY kan du søke på bachelor - og mastergrader, samt godkjente høyskoler i for eksempel Australia, USA, New Zealand og Canada. KILROY tilbyr gratis studieveiledning, så det er bare å avtale et møte med en av våre studiespesialister her hvis du har spørsmål angående ditt utenlands opphold.

Finansieringen av studiet

I norden er det gratis å studere for EU-statsborgere og i andre EU - land er det enten gratis eller en lavere semesteravgift. Det er også mulig for nordiske studenter å motta stipend fra hjemlandet eller studiestedet, samt studielån.

Utenfor EU vil universitetene belaste deg med skolepenger og prisene er derfor høyere. Det varierer veldig hva skolepengene ligger på for internasjonale studenter, og hvilket program (bachelor, master, et semester/ett år) du velger, samt hvilke retning og felt du vil studere vil påvirker totalsummen av skolepengene.  Hvis du ikke er sikker på hvilken destinasjon du ønsker å studere i og du er usikker på finansieringen, kan du sjekke ut billige og gratis study abroud destinasjoner, eller kontakte oss for assistanse. Enkelte instutisjoner med høyere utdanning tilbyr fullt eller delvis stipend til internasjonale studenter for å hjelpe til å dekke skoleutgifter, levekostnader mens du studerer. På Lanekassen.no kan du lese mer om støtte til studier i utlandet. For studenter som ønsker å studere I Spania, Luxemburg eller Kroatia, er det mulig å søke om Erasmus+ studielån.

 

Opiskelu ulkomailla 

Ta en prat med deg selv

  • Hvorfor vil du studere i utlandet?
  • Hvorfor vil jeg til denne destinasjonen?
  • Er dette den eneste skolen som tilbyr studieprogramme jeg ønsker? Hvis ikke, hvorfor vil jeg akuratt hit?
  • Hvordan vil jeg finansiere studieoppholdet?

Du burde klare å svare på disse spørsmålene på en tilfredstillende måte før du starter med søknadsprosessen og planleggingen av turen. Det å søke på skolen I utlandet er gjerne litt mer avansert enn å søke på skoler i hjemlandet og det er derfor viktig at du tar selvstendige valg med tanke på valg av destinasjon. Det er derfor nødvendig å sette av god tid til denne prosessen, og setter deg inn i hvilke frister som må opprettholdes slik at du har tid til å finne fram riktig dokumenter som trengs.  Jobben er ikke ferdig selvom søknaden er sendt. Hvis du blir akseptert til programmet du har søkt på, er det på tide å planlegge flytting til ditt nye hjem.  Det å studere I utlandet er en fantastisk opplevelse du vil ta med deg resten av livet, og det er derfor viktig at du tar deg tid til å tenke og planlegge valgene som vil påvirke ditt opphold, slik at det ikke blir stressende.

 

Opiskelu ulkomailla

 

)