Fantastisk natur, garantert fordypning i det engelske språket, toppuniversiteter og travle metropoler: det er mange grunner til hvorfor du bør ta din bachelor- eller mastergrad i Australia.

Studentlivet i Australia

Fantastisk natur, garantert fordypning i det engelske språket, toppuniversiteter og travle metropoler: det er mange grunner til hvorfor du bør ta din bachelor- eller mastergrad (eller begge deler) i Australia. Det er mange forskjellige studieretninger å velge mellom, med 22 000 studieretninger og 1200 institusjoner for høyere utdanning i Australia: wow!

Søknadsprosess

I Australia starter høstsemesteret i februar og slutter i juli. Vårsemesteret starter i juli og slutter i november. Som en hovedregel aksepterer universiteter søknader året rundt, men det er en frist for studier som starter i et bestemt semester. Det er heller ingen generell applikasjonsportal som lar deg søke på flere universiteter samtidig, men i stedet søker du individuelt til hvert universitet og program som du er interessert i, via skolens egen applikasjonsportal.

Institusjoner for høyere utdanning forventer også et visst karakternivå fra dine tidligere studier (videregående vitnemål eller tilsvarende), og nivået for engelskferdigheter varierer også mellom institusjonene. For å være sikker på at søknaden din vil vøre optimal når det gjelder å bevise språkferdighetene dine, er det verdt å ta en offisiell engelskspråklig test, for eksempel IELTS eller TOEFL. Du må også bevise dine engelskkunnskaper fra tidligere studier, f.eks. at du har studert engelsk under studiene på ungdomstrinnet, for å motta studentvisumet til Australia.

Søknadsprosessen med visum og alt annet papirarbeid kan være ganske vanskelig. Hvis du er interessert i å studere i Australia, kan vår samarbeidspartner KILROY hjelpe deg underveis. KILROY har samarbeid med mange australske universiteter, og tilbyr en gratis studieveiledningstjeneste som kan hjelpe deg med å velge mellom flere skoler og alle studieretningene som tilbys.

Opiskelijaelämä Australiassa

Studentlivet i Australia og finansiering av studietiden

Å studere i Australia skiller seg litt fra det forelesnings-orienterte universitetsnivået som er veldig vanlig i Norden. I Australia er ofte studiegruppene små, og prosjektene kan være mer pragmatiske enn teoretiske. Australia er hjemstedet for en rekke topprangerte universiteter og er også et ettertraktet reisemål for utenlandske studenter; globalt er Australia det tredje mest populære landet som studerer i utlandet.

Prisene for studier i Australia rangeres ganske høyt internasjonalt. Bachelorstudier er mellom 94 000 – 215 000 NOK per år og masterstudier rundt 130 000 – 235 000 NOK per år. Spesialiststudier, som for eksempel medisin- og veterinærstudier, kan koste deg enda mer per år, avhengig av universitetet. Staten Australia og flere universiteter gir heldigvis flere stipend til internasjonale studenter. Ta en titt på forskjellige stipendalternativer her.    

 

Det er også enkelt å finansiere studiene dine med deltidsarbeid; det australske studentvisumet inkluderer visum for deltidsarbeid, det vil si 40 timer / 2 uker i løpet av semesteret ditt og ubegrenset arbeidstid i skoleferieperioder. Mange studenter jobber deltid for å finansiere studiene, og en deltidsjobb i løpet av studiene dine er en fin måte å bli introdusert for yrkeslivet innen ditt hovedfag. Mer informasjon om å jobbe deltid under studiene dine her.

Opiskelijaelämä Australiassa

Leilighet og levekostander

I Australia bor studenter som oftest på campus i studentboliger, leiligheter eller i hjemme hos en lokal familie (homestay). Homestay-overnatting er et litt billigere alternativ sammenlignet med på campus-overnatting hvor du bor alene. Spesielt for yngre studenter som aldri har bodd alene eller i utlandet, kan en homestay være et godt valg og en myk landing for studentlivet i et fremmed land. Prisene på overnatting på campus varierer mellom universiteter, og det samme gjelder tjenestene som tilbys og/eller er inkludert i prisen på campusboliger (for eksempel rengjøringstjenester). Et annet populært alternativ er å leie et hus eller en større leilighet med venner og bo i en flatshare for å dele levekostnadene og ha selskap hjemme. Husk at når du leier fra en privat utleier, vil du betale for strøm, vann og alle andre verktøy på toppen av leien. Se etter leiligheter og potensielle samboere på Australias mest populære flatshare-tjeneste, Flatmates.com.au

Opiskelijaelämä Australiassa

 

Kilder:

KILROY: Study in Australia

Australske myndigheter: Study in Australia

Studies in Australia: The international students' guide

Universities Australia: The voice of Australia's Universities

Australske myndigheter: Student visa

Study in Australia - Scholarships

)