Soloreiser er et flott alternativ for en student, ettersom du reiser alene vil du kunne holde budsjettet ditt lavt og under kontroll, i tillegg er du også herren over din egen timeplan og aktiviteter.

Reis solo som student

Det å reise ut i den store verdenen alene høres kanskje litt skremmende ut, men det vil bli av de beste reiseopplevelsene du får - når du først har planlagt det. Soloreiser er et flott alternativ for en student, ettersom du reiser alene vil du kunne holde budsjettet ditt lavt og under kontroll, i tillegg er du også herren over din egen timeplan og aktiviteter. Som student er det lett å hoppe inn i den lokale studentkulturen ved å delta på lokale studentarrangementer som også fører til at du får nye venner.

De beste tipsene for solo-reiser følger i grunn de samme prinsippene som for reiser generelt, i tillegg til en god porsjon sunn fornuft. Imidlertid er det noen aspekter ved solo-reiser som er verdt å merke seg før du flyr av gårde.

Noen enkle huskeregler: vær forberedt på å kunne kjøre og lær deg å si nei på en effektiv men høflig måte. Det å kjøre en egen bil er den beste måten å komme seg rundt til mange ulike destinasjoner på, og det er relativt sikkert. I mange land er offentlig transport effektivt, billig og sikkert, men i mindre byer og landlige områder er en bil veldig greit å ha når du skal dekke store strekninger. Det å lære seg å si nei på det lokale språket (på en bestemt men høflig måte) kommer godt med. Stol på magefølelsen din: hvis noen virker litt “off” eller gjør deg ukomfortabel, forsøk å fjerne deg fra situasjonen så fort som mulig og så sikkert som mulig. Ikke hvis deg som en skikkelig turist: Hvis du må dra frem kartet, ikke gjør det alene på gaten, men heller gå inn i en butikk, postkontor for å finne frem til der du skal. Selvtillit er nøkkelen til å holde uønsket oppmerksomhet unna: noen enkle fraser på det lokalet språket får deg til å virke mer kjent med destinasjonen din og de lokale, som igjen får deg til å virke som du vet hva du driver med.

  

Hvor bør du reise?

Et passende reisemål for soloreiser er alle destinasjoner som interesserer deg. Utenom sesongen kan soloreiser være superbillige uansett hvilken destinasjon du ser på. Storbyer er fantastiske destinasjoner for en soloreisende, ettersom de er fulle av aktiviteter, arrangementer, severdigheter og kanskje nye venner også! London og Paris er fantastiske eksempler på byer med mye aktivitet, restauranter, teater, museum og severdigheter. Spesielt i Europa er det ganske enkelt å kombinere flere byer til en solo-interrail. Hvis du er interessert i en lengre tur, organiserer mange reiseselskaper bilturer for grupper, der deltakerne ikke kjenner hverandre på forhånd. Selvfølgelig er det absolutt mulig å legge ut på veien på egen hånd også, bare husk å lage en solid spilleliste for bilturen! For deg som er en naturelsker er nasjonalparker et flott reisemål, spesielt hvis du er interessert i friluftsliv, som for eksempel fotturer, kajakkpadling, fjellklatring eller fjellklatring. Å booke plass i en gruppe for disse aktivitetene er også en fantastisk måte å møte nye mennesker på og finne andre mennesker å henge med etter at turen er unnagjort. Husk å holde familie og venner hjemme informert om hvor du er, og hvilke reiseplaner du har. Informer også overnattingsstedet eller utleier om dine planer: hvis noe skjer, vet i det minste noen hvor du var på vei og hvor du har vært sist.

 

Opiskelijan soolomatkailu 

Hvordan finne nye venner og bekjentskaper på tur?

Å delta på guidede turer og aktiviteter er en fin måte å bli kjent med nye mennesker på og møte andre reisende. Hvis du deltar på turer som er organisert av hostellet eller hotellet du bor på, vil du vanligvis bli satt sammen med andre reisende som bor på det samme stedet, og mest sannsynlig også andre solo reisende. Hosteller er vanligvis gode steder å møte andre reisende, hvis du er interessert i en spesiell aktivitet, kan du bruke MeetUp for å finne andre likesinnede reisende eller lokale innbyggere som deler din interesse, eller for å finne en aktivitet som passer for deg. Mange byer og nabolag har også en egen Facebook-side, hvor du kan finne selskap, aktiviteter og lokale guider som kan vise deg rundt i byen. Husk å bruke ditt eget nettverk: har en venn av deg vært på denne destinasjonen før, og kjenner de noen lokale som kan vise deg rundt? Kanskje bor en bekjent der du er på reise og vet hva som er verdt å utforske der? Ikke glem å bruke nettverket ditt når du planlegger en sol-tur!

Ensomhet vs. å være alene

Å reise alene er fantastisk, men det er en forskjell på å være alene og å være ensom. Hvis du føler deg ensom mens du er på reise, sett deg ned et øyeblikk før du begynner å bestille fly hjem. Ta først vare på de grunnleggende behovene dine: er du sulten og trøtt, kommer hjemlengsel hundre ganger hardere i forhold til om du er mett og uthvilt. Reisingen og alle inntrykkene er nydelige, men også utmattende, så husk å skjemme deg bort litt, når du er ute og reiser. Netflix og take-out-mat kan virke som bortkastet tid når du er 10 000 kilometer fra hjemmet ditt, men det er sannsynligvis akkurat det du trenger for å håndtere reiseangsten. En god bok er også en flott måte å komme inn i en ny verden og unnslippe den fysiske siden av å reise et øyeblikk uten å forlate rommet ditt. Selv om kanskje ikke føler deg helt på topp akkurat nå, husk at du reiser alene, som i seg selv er en ganske stor prestasjon og at du bør være stolt av deg selv. Hvis hjemlengselen din blir uutholdelig, kan du selvfølgelig kontakte de der hjemme, men på lang sikt kan det gjøre hjemlengden din enda verre. Noen ganger er det beste alternativet å bare trekke seg tilbake til dine egne tanker for en dag eller to. Solid tenking et øyeblikk kan hjelpe deg med å finne nye måter å håndtere ensomhet og hjemlengsel på, og kan lære deg å være glad for at du er på egen hånd igjen.

Opiskelijan soolomatkailu

 

Kilder:

YouTube: SOLO TRAVEL: What to Know Before Traveling by Yourself

YouTube: SOLO TRAVEL - How To Meet People While Traveling

Indiana Jo: What To Do When You Feel Lonely Travelling Alone

101 single holidays: Solo female travel tips 

Thrillist: 15 Places to Take the Solo Trip of a Lifetime

Book studentbilletter! Book studentbilletter! Reis med på studentbudsjett Reis med på studentbudsjett
Studentrabatt på Lonely Planet reisebøker Studentrabatt på Lonely Planet reisebøker
)