Europa er en veldig tilsfredstillende destinasjon for studenter - til og med hvis du er en erfaren globetrotter!

Hvorfor Europa er det beste reisemålet for studenter

Mange studenters første reise går ofte til et annet europeisk land. Europa er en veldig tilsfredstillende destinasjon for studenter - til og med hvis du er en erfaren globetrotter. Det er korte distanser, det er et dusin summende storbyer, utrolig historie og fantastisk natur.. Det eneste problemet i Europa er at det rett og slett er for mye å se og gjøre!

Fantastiske destinasjoner med korte avstander

I Europa er det lett å besøke naboer. Til og med hvis du kun har et par dager å avse kan du klemme in et par land og en håndfull steder som bare må oppleves, som Berlin, London, Paris og Amsterdam. Kontinentes omfattende jernbanenett gjør det lett å besøke alle disse stedene på en uke (selvom du kanskje føler det er litt stress!).

Opiskelijan Eurooppa

Europa har en haug av kule destinasjoner med kort avstand fra hverandre.  

Fantastiske studentbyer

Europa er et studentkontinent når det kommer til både studier og reising. The gamle kontinentet kan skryte av en mengde vakre, historiske universitetsbyer og tettsteder. Mange av disse byene er praktisk talt tomme på sommeren, så du vil kunne glede deg over billigere overnatting og severdigheter uten for mye folk! Opplev sjarmen ved Maastricht, Salamanca eller Nottingham i løpet av sommerferien. Mindre byer er ofte mer turistfrie og lar deg være i fred så du kan oppleve den lokale livsstilen. 

Flytte deg rundt? Lett. Fly, tog, buss til disposisjon!

En Interrail-billett er stort sett alt en backpacker kan ønske seg. "Å Interraile" med buss er også en populær mulighet og kan også spare deg for en krone eller to; som eier av et ISIC-kort kan du benytte deg av studentrabatt på FlixBus billetter i Europa. Hvis du vil komme til utgangspunktet så raskt som mulig, kan du vurdere å booke en flybillett til destinasjonen og hoppe på toget eller bussen når du har satt fot på kontinentet (funker også på vei hjem igjen: fly til for eksempel Berlin for å starte der og så fly hjem igjen fra Madrid!). Ettersom avstandene er lett gjennomførbare på land, kan du i utgangspunktet fly tid det er billigst og så starte interrailen fra der. Sjekk ut studentbilletter på fly i Europa; disse billettene er vanligvis billig og bagasje er alltid inkludert i studentbilletten. 

Opiskelijan Eurooppa

Å reise med tog i Europa er lett, effektivt og gir deg fantastisk utsikt langs veien! 

Rimelige destinasjoner

Selvom det er mange steder som bare må oppleves i Europa, er det viktig å ha i bakhodet at hvert av disse stedene har sin porsjon med besøkende spesielt i høysesong som sommermånedene. Prisene på flybilletter og overnatting stiger også i høysesongen. En budsjettbevisst student reiser til mindre overfylte, mindre byer og rimelige land. De mest populære studentdestinasjonene for øyeblikket er for eksempel Portugal, Hellas og Balkan-landene. 

De beste studentrabattene

Europa er det mest tettpakkede kontinentet når det kommer til studentrabatter. Det finnes masse studentrabatter på alt fra reiser, overnatting, mat og drikke til museum, teater og klær. Alt mulig! Husk ISIC-kortet ditt når du reiser i Europa! 

Andre reisende studenter

Når studenter forlater støvete forelesningssaler og campus for sommeren, reiser de gjerne til andre europeiske byer for å tilbringe sommerferien der. Uansett hvor i Europa du reiser kommer du garantert til å møte på andre reisende studenter som nyter de fantastiske attraksjonene rundt om på kontinentet. Om du er på et sommerkurs, surfekurs eller på happy hour på et hostel - hold øynene og ørene åpne for nye vennskap! Jo flere venner du får i utlandet, jo flere grunner har du til å reise igjen for å møte de. 

Kilder:

WeTravel: Student Travel in Europe - Top 11 Destinations For a Student Trip

Student Universe: Travel By Train in Europe

Uniplaces Blog: The 8 best student cities in Europe to visit in the summer

 

 

 

Student flights Student flights
FlixBus student discount FlixBus student discount
Student discount on Hotels.com Student discount on Hotels.com
Student discounts in London Student discounts in London Student discounts in Barcelona Student discounts in Barcelona
Student discounts in Amsterdam Student discounts in Amsterdam
)