Drømmer du om å tilbringe mer tid på reise i utlandet? Sjekk ut ISIC sine tips til hvordan du kan tilbringe mer tid utenlands!

Hvordan tilbringe mer tid utenlands?

Drømmer du om å tilbringe mer tid på reise i utlandet? Sitter du igjen med en følelse av mersmak etter en tur utenlands: kanskje kom du over en by, et sted eller en kultur som gjorde at du med ett følte deg hjemme? I så fall finnes det flere måter å utvide reiselengden på, uavhengig av om du studerer eller har et begrenset reisebudsjett. Under har vi listet opp noen populære måter å utvide tiden din i utlandet på. Les gjennom og finn din måte komme deg ut i verden på! 

Working Holiday og Workaway

Working Holiday er en fantastisk måte å tilegne deg jobberfaring kombinert med backpacking i flere måneder. Ikke bare kommer du til å jobbe i internasjonale miljøer samtidig som du forbedrer språkkunnskapene, du kommer også til å kunne stifte nye vennskap på samme tid som du sparer penger til nye opplevelser. Per dags dato er det mulig for de nordiske landene å få Working Holiday visum til Canada, USA, Australia og New Zealand. I Australia kan du også bruke noe av visumsperioden til å studere ved et Australsk universitet – en fantastisk måte å kombinere reise, jobb og studier! Les mer om Working Holiday her.

Workaway er en annen måte å jobbe og reise deg rundt omkring i verden på. Som en Workaway ansatt nyter man ofte gratis losji samt noen måltid fra vertsfamilien eller organisasjonen du jobber for. Jobben i seg selv, derimot, er frivillig og derfor som regel ubetalt (noen vertsfamilier betaler en minimal sum, mens andre kan kreve et mindre gebyr for kost og losji). Workaway jobber er å finne verden rundt, så her er det bare å velge din favoritt destinasjon, sjekke ut verter/arbeidsgivere og se om du finner en annerledes ferie som venter på deg der ute!

Au Pair

Ønsker du å tilegne deg og få erfaring innenfor barnepass, og er ikke redd for å ta i et tak? Å jobbesom au pair er et populært valg blant både videregående studenter samt de som er nyliguteksaminert. Det er mange destinasjoner å velge mellom rundt omkring i verden – sjekk ut IAPA for globale au pair jobber, EurAupair for au pair jobber i Europa og USA, Au Pair in Americafor au pairing i USA, og Nordic Nannies for au par jobber i Storbritannia og andre steder.

Frivillighet

Frivillig arbeid er en måte å utforske verden på en ny måte. Frivillighet kan bidra til nyeperspektiver på livet der hjemme, spesielt om du jobber med lokale samfunn eller med etkonserveringsprosjekt over lengre tid. Frivillighetsprogram kan vare alt fra noen få uker til opptil ettår. Husk at frivillig arbeid er nettopp det - frivillig - og derfor som regel ubetalt arbeid. Noen FNprosjekt sørger for en grunnleggende inntekt som dekker de frivilliges levekostnader, men i de fleste prosjektene må deltagerne dekke egne kostnader.

Studier

Å studere i utlandet holder deg mest sannsynlig utenlands over en lengre periode: til og med korterespråkkurs og sommerskoler varer som regel i noen få uker, minst. Ved å dra på utveksling, sikrer du deg etsemester eller to i utlandet, og du får dermed muligheten til å reise rundt og utforske ditt nye hjem iskoleferier og helger. Å studere utenlands kan være dyrt, men det er flere land med lav eller ingenskolepenger (spesielt for EU/EØS borgere som planlegger å studere i andre EU/EØS land), og det finnes enhaug med stipend og tilskuddsordninger tilgjengelig. Sjekk ut artikkelen vår om utenlandsstudier her!

Sesongarbeid

Deltidsjobb i hjemlandet eller en on-the-go jobb i utlandet er en god måte å legge til rette for å tilbringelengre tid på reisefot. Vinter er høysesong i de nordlige delene av Sverige, Finland og Norge, og sommer er en travel tid i alle de nordiske landene – hvorfor ikke jobbe 5-6 måneder i hjemlandet ditt, spare penger mens du jobber som sesongarbeider for så å reise i noen måneder mens det er lavsesong hjemme? Sesongarbeid er tilgjengelig over hele verden: Japan tilbyr jobber til skiinstruktører i vintermånedene, om sommeren trengs det folk til å jobbe på sommerleir og i fornøyelsesparkeri USA, og gjennom Nordjobb kan du finne sommerjobber i andre Nordiske land.

 

)