Boost CV'en din med disse tipsene og forbered deg til arbeidslivet!

Boost din CV mens du studerer

Trenger CV-en din et lite boost? En sterk CV vil ikke bare hjelpe deg med å lande drømmejobben i fremtiden; Det er også en stor fordel hvis du søker på studier eller internship. Hva kan du gjøre for å bygge en sterk CV mens du studerer? Vi har listet opp noen tips og triks for deg, så sjekk de ut og begynn å bygge en sterk CV!

Frivillig arbeid

Frivillig arbeid er et supert tillegg til din arbeidserfaring av mange grunner. For det første viser det din lidenskap, interesser og vilje til å investere tiden din til noe, som er viktig for din fremtidige arbeidsgiver eller skole. For det andre vil det hjelpe deg å innse hva som motiverer deg, og hjelpe deg med å vokse som person. Det vil også gi deg innsikt i arbeidslivet og muligens også veilede deg om hva du vil gjøre videre i livet. Det er hundrevis av frivillighetsprosjekter tilgjengelig; hvorfor ikke sjekke artikkelen vår om frivillighet i utlandet?

Språkkurs og språkskole

Å ta et språkkurs i utlandet er også et godt tillegg til kompetansen på CV-en din, spesielt hvis du er interessert i språkstudier, å studere på et annet språk eller jobbe i et internasjonalt miljø. Det er alle slags språkkurs og skoler å velge mellom, fra korte 1 ukers kurs til kurs som varer en sommer eller et helt semester. Uansett hvor langt kurset er vil det øke kompetansen og ferdighetene på CV-en din. Språkkurs vil selvfølgelig forbedre språkferdighetene dine, men også vise din interesse og evne til å investere tid og krefter i personlig utvikling.

Det er mange kurs å velge mellom, men hvorfor ikke begynne å forbedre språkferdighetene dine allerede nå, med ISIC? Som ISIC-medlem kan du glede deg over et gratis 90 dagers engelskspråklig online-kurs med EF, 35% studentrabatt på TEFL engelsk-kurs, og en gratis IELTS-treningstest!

Deltidsjobb

Det er kanskje åpenbart, men en deltidsjobb ved siden av studiene er en utmerket måte å bygge din CV på. Spesielt hvis du jobber med noe som er relevant for studiet du tar. Å få en relevant jobb vil også gi deg innsikt i om fagfeltet er det rette for deg. Ettersom det er vanskelig å lande drømmejobben ved siden av studiet, vil vi påpeke at deltidsjobb mens du studerer er gunstig og relevant selv om det ikke er relatert til din studieretning. En deltidsjobb viser ditt engasjement for arbeid, gir deg erfaring med arbeidslivet generelt, og hjelper deg selvfølgelig også med å holde studentbudsjettet i sjakk.

Reise

Utforsk verden! Å reise er en fantastisk opplevelse som vil hjelpe deg å bli mer selvstendig og også se og respektere andre kulturer og måter å leve på. En meningsfull reise kan også være en stor fordel på CV-en din. Hvis du reiser ut i verden for å investere i deg selv og lære mer om denne verdenen vi lever i, vil din fremtidige arbeidsgiver neppe tro at du kastet bort tid. En reise krever planlegging, et budsjett og god kontakt med dine egne evner og begrensninger, som alle er viktige ferdigheter i arbeidslivet.

Hvis du allerede drømmer om å oppleve verden kan du sjekke ut rimelige student- og ungdomsbilletter med ISIC. 

Andre kurs og arbeidsferdigheter

Hvis du allerede har dekket alt vi nevnte ovenfor, og fortsatt ønsker å gi CV-en din et løft, hvorfor ikke ta noen ekstra online-kurs for å øke ferdighetene dine? Det finnes mange online kurs, ofte gratis eller med en liten avgift som kan introdusere deg for utvikling, markedsføring, dataanalyse og mange andre fagfelt, og noen ganger kan du studere hele grader og ta sertifikater på nettet. Sjekk ut noen av de her: 

)