Frivillig arbeid i utlandet

Når du jobber som frivillig i utlandet, får du et helt nytt syn på landet du er i og du blir kjent med den lokale kulturen på en annen måte enn dersom du er på et kort besøk som turist. Du vil jobbe på prosjekter som hjelper og støtter lokalbefolkningen, og du får ta del i den lokale hverdagen gjennom arbeidet på prosjektet og prosjektgruppen. Når du jobber som frivillig, er du sikret å møte andre likesinnede som også vil gi av sin tid og sine krefter på å bidra i naturvern, dyrevelferd eller sosiale prosjekter.

Din tid som frivillig i utlandet vil bidra til at du får et nytt perspektiv på ting. Du vil også lære deg å leve med mindre og vil fort oppdage hva som faktisk er en nødvendighet for deg, og hva du kanskje kan ha mindre av når du kommer hjem. Frivillig arbeid kan hjelpe deg å utvikle nye ferdigheter og lære nye ting raskt- når du utfordrer deg selv med nye oppgaver, overraskende situasjoner og nye daglige rutiner. Når familie, venner og andre påvirkningsfaktorer er langt borte, har du mer tid til å tenke på hva som faktisk betyr noe for deg og hva du vil gjøre med fremtiden din.

Det å jobbe som frivillig i utlandet er en internasjonal opplevelse, både når det gjelder å møte nye mennesker, men også fordi du lærer mye om nye kulturer. Det er flere organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid over hele verden, så mulighetene er mange! Hvis du føler at frivillig arbeid er noe for deg, da kan du sjekke ut de forskjellige mulighetene og organisasjonene vi har listet opp nedenfor og start planleggingen!

Organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid:

AIESEC: AIESEC tilbyr frivillighetsprosjekt som varer minimum 6 uker for deg mellom 18 og 30 år. Deres nettverk strekker seg over 127 land!

CISV: Gjennom CISV kan du delta i International People's Project (for personer over 19 år), her jobber man med sosiale prosjekter i 14 til 23 dager.

EVS  - European Volunteer Service: Sjekk ut frivillig arbeid med EVS i deres portal. Med deres søkemotor kan du browse gjennom ulike prosjekter i forskjellige land.

KILROY: Med KILROY kan du jobbe som frivillig i flere forskjellige land, med en rekke ulike prosjekter. Ønsker du å jobbe med naturvern og miljø, dyre velferd eller hjelpe til med mennesker? Du kan jobbe som frivillig med skilpadder på Costa Rica eller bidra til å verne korallrevene på Seychellene. Book et møte med en av KILROY sine reisespesialister og hør mer om hvilke muligheter de kan tilby innenfor frivillig arbeid i utlandet. 

UN Volunteer: Unge over 25 år kan bli frivillige med FN's frivillighetsprogram. For prosjekter utenlands bør du ha minst 2 års relevant jobberfaring før du søker deres frivillighetsprogram.  

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Kilder:

Hostelworld - Why Volunteer Abroad? 12 Reasons it Will Change Your Outlook on Life

 

)