TED er vår "go to" kilde for inspirasjon og læring. Dette er 11 TED Talks alle studenter burde høre.

11 TED Talks alle studenter burde høre

Vil du lære noe nytt om et helt fjernt tema, eller er du bare på jakt etter litt inspirasjon? Her har vi samlet 11 TED Talks som har hjulpet oss gjennom studiehverdagen. 

Men først, hva er TED?
TED er en medieorganisasjon som arbeider for å spre ideer, inspirasjon og lærdom, vanligvis i form av konferanser kalt TED Talks som inneholder flere korte foredrag med sterke og tydelige budskap. TED startet i 1984 med teknologi, underholdning og design som hovedtema, men dekker i dag nesten alle emner - fra vitenskap og teknologi til kjærlighet og personlig utvikling. 

1. Inside The Mind Of A Master Procrastinator

For somlekoppen: Tim Urban deler et problem som de fleste studenter kjenner godt til, nemlig å utsette ting til siste minutt. Dette er dessverre ikke en vane som automatisk forsvinner etter studietiden, og denne hysterisk morsomme og innsiktsfull presentasjonen tar han oss med på en reise som får oss til å virkelig tenke på hva vi bruker den dyrbare tiden vår på, før den renner ut. 

2. How To Stay Calm When You Know You’ll Be Stressed

For den stressa studenten: Daniel Levitin vet godt at vi ikke er den beste versjonen av oss selv når vi stresser. Faktisk frigjør hjernen kortisol i stressende situasjoner, noe som hemmer rasjonell og logisk tenkning. I denne videoen forklarer Levitin hvordan vi kan unngå å gjøre kritiske feil i stressende situasjoner.

3. Try Something New For 30 Days

For deg uten drømmer og mål: Tenk på det du alltid har snakket om å gjøre, men som du bare aldri har gjort... Matt Cutts oppfordrer deg til å prøve nye ting i 30 dager og viser deg hvordan du bør endre tankesettet ditt for å kunne sette deg, og oppnå dine mål. 

4. The Power Of Introverts

For introverten: Studentlivet er preget av til tider ekstreme former for sosialisering. Trives du best i eget selskap er det derimot ingen grunn til å skamme seg. Susan Cain er dedikert i sin tale om talentene og den verdifulle kompetansen introverte kan tilby samfunnet. Se videoen, så lærer du kanskje noe nytt om deg selv eller noen du kjenner. 

5. All It Takes Is 10 Mindful Minutes

For deg som ikke kan sitte stille: Når var sist du ikke gjorde en dritt i 10 hele minutter? Da du ikke satt på mobilen, ikke pratet og ikke engang tenkte? Andy Puddicombe er ekspert på mindfulness og forklarer den interessante kunsten å gjøre akkurat det. 10 minutter hver dag er alt du trenger – Og nei, du trenger hverken røkelse, harem-bukse eller ubehagelige sittestillinger.

 

6. A Simple Way To Break A Bad Habit


For deg med dårlige vaner: Judson Brewer er psykiater og studerer sammenhengen mellom mindfulness og de dårlige vanene vi kjenner så altfor godt til. Kan vi virkelig bryte ned dårlige vaner ved å bli mer nysgjerrige på de? Brewer lærer oss mer om mekanismen som styrer våre vaner og hvordan vi kan styre den for å unngå å gå i fella gang etter gang.

7. Dare To Disagree

For den konfliktskye: Margaret Heffernan viser oss at uenighet og konflikt er en sentral del av fremgang. Hun illustrerer hvordan de beste forholdene, samarbeidene og relasjonene er de som tillater uenighet. 

8. How To Build Your Creative Confidence

 

For den lite kreative: David Kelley mener at kreativitet ikke er forbeholdt noen få utvalgte mennesker. Gjennom historier fra sin legendariske designkarriere og liv, inspirerer han deg til å ha selvtillit og tørre å skape. 

9. How Do You Define Yourself?


For deg med dårlig selvtillit: Da Lizzie Velasquez ble omtalt som "verdens styggeste kvinne" bestemte hun seg for å skape sin egen definisjon av skjønnhet og lykke. I en tid der skjønnhet defineres av rikdom, berømmelse og hvor mange "likes" du får, spør Velasquez hvordan du definerer deg selv og gir deg innsikt og inspirasjon til nye perspektiver. 

10. What Adults Can Learn From Kids

For den barnslige: Adora Svitak mener bestemt at verden trenger en mer barnslig tankegang med vågale ideer, ustoppelig kreativitet og fremfor alt, optimisme. Vi voksne har altså mye å lære fra barnas ville fantasier og store drømmer. 

5 spørsmål til deg som skal søke studier 5 spørsmål til deg som skal søke studier
5 gode grunner til å skaffe seg ISIC 5 gode grunner til å skaffe seg ISIC
Finn DIN plass i studentbyen Finn DIN plass i studentbyen
)