Her er 10 “must-have” apper for studenter denne høsten.

10 apper alle studenter må ha

Et nytt semester er godt i gang og du har kanskje lovet deg selv å studere åtte timer hver dag, følge studentbudsjettet og være organisert nok til å unngå skippertak før eksamen.

Om det er mulig å lykkes med dette kan nok enhver student gledelig diskutere, men de fleste av oss har en smart dings på lur som faktisk kan hjelpe. Det finnes nemlig et hav av apper for smarttelefonen der ute, og mange av dem er laget for å hjelpe DEG helskinnet gjennom studenttilværelsen. Her er “must-have”-appene for alle studenter denne høsten:

1. You Need A Budget

Få kontroll på studentøkonomien
Et ordentlig budsjett er noe alle studenter bør ha. 
Få oversikt over alt fra inntekter og kostnader til eventuell studiegjeld som må nedbetales. Appen tar utgangspunkt i at du aldri bruker penger du har hatt i mindre enn én måned, så du slipper å leve fra stipend til stipend. I tillegg tar appen høyde for variable kostnader som bursdager og jul, og varsler deg om du overstiger budsjettet i noen av kategoriene.

You Need A Budget koster kr 32,00 i måneden, men de garanterer at du vil spare mer ved å bruke appen. Den kan lastes ned på både iOS og Android.

2. Mattilbud

Finn de beste tilbudene nær deg
Det er ingen hemmelighet at studenter har lite å rutte med under studietiden. Mattilbud-appen gir deg oversikt over alle dagligvarekjedene og gir deg de beste tilbudene fra din nærbutikk. Denne appen er en av Norges mest populære apper med over 800.000 nedlastninger.

Mattilbud er gratis, og tilgjengelig på iOS og Android.

Spar mer
For å spare flere tusen kroner i året, kan du i tillegg handle alle dagligvarer med et kredittkort som tilbyr dagligvarerabatt. Du kan få opptil 3% cashback igjen på alle kjøp som gjøres med et kredittkort som tilbyr denne rabatten. Cashback kan bli omgjort til kontanter. 

3. Kollektivtransport

Ditt digitale månedskort
Med app for kollektivtransport har du månedskortet lett tilgjengelig på smarttelefonen din. Du får gode studentrabatter med kollektivtransport i Norge, så sjekk ut hva som gjelder i din studentby.

Se hvilke tilbud som gjelder for kollektivtransport der du bor!

4. Break Free

Ta en pause fra mobilen
Blir det litt for mye scrolling på Instagram, Facebook, Snapchat, VG, Se og Hør....ja, you name it. Break Free gir deg muligheten til å kontrollere vanene dine, ved blant annet å deaktivere internettet, avslå telefonsamtaler og sende automatiske tekstmeldinger om at du er opptatt. Appen er perfekt å bruke under forelesninger, på lesesalen eller når du er på middag med venner, da den automatisk “låser” telefonen i en viss tid.

Break Free er gratis og tilgjengelig både med iOS og Android.

5. Circle Of Six

Få rask kontakt med dine nærmeste
Har du noen gang følt deg utrygg, for eksempel på vei hjem fra lesesalen eller i en ny og ukjent by? Med Circle Of Six kan du koble deg opp mot seks av dine nærmeste. Med bare to klikk gir du beskjed til disse seks personene hvor du er og hvordan de kan hjelpe. Den kan komme godt med i situasjoner der du føler deg utrygg og redd, eller om du rett og slett bare trenger noen å snakke med på vei hjem fra byen.

Circle Of Six er gratis og er tilgjengelig på iOS og Android. 

6. Genius Scan

Scan dokumenter rett fra mobilen
Denne appen lar deg scanne alle papirer, slik som forelesningsnotater, kvitteringer og viktige dokumenter, rett inn på smarttelefonen din. Det er enkelt, kjapt og resultatet blir det samme som å benytte en scanner. Du kan blant annet velge å arkivere det i dropbox eller å sende det på e-post til deg selv eller en venn, og det tar ikke mer enn noen minutter. Appen er perfekt fordi du slipper å drasse rundt på en masse løse papirer.

Genius Scan er gratis og tilgjengelig på iOS og Android.

7. Wolfram Alpha

Kunnskap rett i lomma
Wolfram Alpha er nødvendig for enhver student å ha som ønsker enkel tilgang til kunnskap. Sitter du og kollokviegruppa fast med et spørsmål? Sjekk fakta på Wolfram Alpha! Usikker på hvordan du regner ut et mattestykke? Wolfram Alpha gir deg både riktig svar og grundig utregning slik at du lærer. Appen dekker temaer om alt fra matte, statistikk og analyser til historie, kultur og media, og fra penger, finans og organisering til sport, helse og ernæring. 

Wolfram Alpha koster kr 33,00 og er tilgjengelig for både iOS- og Android-brukere.

8. Kahoot

Pugg til eksamen med quiz
Den morsomste måten å pugge til eksamen! Kahoot gjør det enkelt; lag spørsmål med svaralternativer om temaet dere leser om. Neste gang kollokviegruppen møtes kan dere ha quiz for å se hvordan dere ligger an, samt diskutere hvert svar for å lære mer av hverandre.

Kahoot er gratis, og er tilgjengelig på både iOS og Android.

9. Hold

Få belønning for å studere
Appen som belønner deg for å studere! De fleste apper fungerer best når du bruker mobilen, men med Hold fungerer det helt motsatt. Legg fra deg mobilen, og du vil få ett poeng for hvert 20 minutt den ligger urørt. Poengene du samler opp kan veksles inn i ulike belønninger, varer og rabatter. 

Hold er gratis og foreløpig kun tilgjengelig for iOS-brukere. 

10. Slack

Gjør gruppearbeid enklere
Slack gjør det enkelt å holde styr på en studiehverdag med ulike kontakter, prosjekter og kollokviegrupper. I appen kan dere danne gruppesamtaler der det er enkelt å dele filer, bilder og beskjeder. 

Slack har en gratis versjon som er tilgjengelig for  iPhoneAndroid and Windows Phone.

 

Last ned appene og gjør deg klar for en enklere studiehverdag!

 

)