Sommeren er rett rundt hjørnet og du aner ikke hva du skal finne på? Sjekk ut ISIC sine tips til aktiviteter i sommerferien!

Ting å gjøre i sommerferien

Endelig sommerferie! Lange dager med å gjøre absolutt ingenting, ingen stress ... Inntil du blir veldig lei. Kanskje la du ikke planer, eller kanskje er det omstendigheter som forhindret planene dine (som en verdensomspennende pandemi kanskje). I denne artikkelen presenterer vi ti ting du kan gjøre i sommerferien.

Lær noe nytt

Benytt anledningen til å skaffe deg en ny ferdighet! Det må være noe du liker å gjøre, fordi du ikke vil at det skal føles som lekser. Du kan lære et språk, en ny sport (eller TikTok-dans, de teller også), lære å kode (du får Jetbrains gratis med ISIC-kortet ditt), lære å male, strikke eller sy, eller prøve noe ut av boks som balansere på slakkline! Å lære noe nytt er en god måte å være aktiv på, men likevel ha det gøy.

Gå en lang tur

Oppdag hva ditt nabolag, by eller land har å tilby ved å ta en fin lang tur. Turgåing er bra for både kroppen og sjelen, og du vet aldri hva du kan oppdage. Vil du krydre turene dine litt? Prøv Geocaching! Geocaching er en aktivitet der du bruker koordinater folk forlater, for å finne cacher (ofte bokser, rør, den slags ting). NOen ganger ligger det noe i cacche'n , men den virkelige belønningen er å finne den i utgangspunktet.

Jobb som frivillig

Vil du gjøre noe for lokalsamfunnet ditt? Se på frivillighet gjennom sommeren. Det er alltid barn som trenger hjelp til skolearbeid eller språkferdigheter, eller eldre naboer som vil elske litt hjelp med å holde huset rent, fikse hagen eller handle dagligvarer.

Ikke gjør noe som helst

Kos deg med denne tiden, helt skyldfri. Du kan ha et flere dagers filmmaraton uten å føle at du har kastet bort tiden din! Ta med deg et teppe og dra til din nærmeste park, mark eller strand og bare nyt den friske luften  - det er også en perfekt aktivitet på dager hvor du ikke vil gjøre noe som helst.

Start en hage

Hvis du har tid, penger og rom, kan du bruke denne tiden til å starte en hage! Det er den perfekte måten å tilbringe litt tid ute, og du kan bokstavelig talt høste gevinsten over tid. Du kan plante blomster, grønnsaker og frukt og se hagen din vokse. Det er veldig tilfredsstillende arbeid. Hvis du ikke har en hage eller en balkong hvor du kan plante de grønne vennene dine, er det også et flott alternativ å ha en innendørs hage i vinduskarmen, og det å ha planter rundt er bevist at løfter humøret.

Piknik

Hvorfor ikke ha massevis av piknik i parken og bli sykt god på å lage piknikkurv? Prøv forskjellige snacks, drinker og oppsett for å oppnå den ultimate piknik'en. Du kan eksperimentere med koselige tepper og puter, lys og morsomme tallerkener og servietter. Eller bare kjøp en engangsgrill og øl, så er du klar.

Start et stort prosjekt

Bruk denne muligheten til å starte et virkelig stort prosjekt, som å kjøpe en gammel  bil med familien eller vennene dine. Det er ingen bedre tid til å starte et ambisiøst prosjekt enn på sommeren, når du kan jobbe med det hver dag og se fremgangen din.

Camp i bakgården (eller på en campingplass i nærheten av huset ditt)

Hvis du ikke er i stand til å reise på ferie i år uansett grunn, kan du ta en campingtur i din eget hage! Ta ut teltet, luftmadrassen, primusen og kos deg hjemme. En campingplass i nærheten av huset ditt fungerer også. Du trenger virkelig ikke dra langt hjemmefra for å få sommerferiefølelsen.

Planlegg en fremtidig tur

Bare fordi du ikke kan reise akkurat nå, betyr ikke det at du aldri kommer til å reise igjen. Hvorfor ikke begynne å planlegge for drømmeturen din? Lag et budsjett, drøm om alle stedene du ønsker å besøke, lag en fantasierute. Å lage en plan er halve moroa!

Vær turist i din egen by eller land

Som sagt, så trenger du ikke å dra langt for å ha det moro eller få feriefølelsen. Du kan utforske nye steder i din egen by eller land på sykkelen din og leke turist der! Besøk en park du aldri har vært i, prøv en ny kaffeplass og ta noen klisjébilder på turiststedene i byen. Du vil se hjembyen din med friske øyne!

)