Studentlivet i Storbritannia

Storbritannia er hvert år på toppen av listen for nordiske studenter, når det kommer til å studere i utlandet. Om det er på grunn av landets fantastiske vær eller overfloden av høyere utdanningsinstitusjoner, så tiltrekker Storbritannia mange nordiske studenter. Studentlivet på britiske universiteter er livlig og studentunionskulturen er aktiv: det er sannsynligvis ikke en hobby eller sport som de ikke har ved en klubb på de britiske universitetene, og hvis du ikke finner din hobby eller sport, så kan du alltids starte en klubb for å finne likesinnede studenter som deler din interesse. Som med studier i utlandet generelt, tar søknadsprosessen til britiske universiteter litt lengre tid enn i hjemlandet, og ettersom det er et hav av universiteter å velge mellom, derfor må du sørge for at du starter søknadsprosessen tidlig.


Finn det riktige universitetet

Hvis vurderer om Storbritannia er den rette destinasjonen for deg, så kan du gå til British Councils nettsted om hvorfor du bør studere i Storbritannia. De har samlet all informasjonen om hvordan du finner det rette universitetet for deg, studentvisum, stipend og også hvordan livet er etter at du er ferdig med studiene i Storbritannia. En annen kilde til informasjon om universitetene i Storbritannia (og søknadsprosessen) er; UCAS, den generelle universitetssøkingsportalen for britiske universiteter og høyskoler. UCAS har også mye informasjon om hvordan du kan finansiere studentlivet ditt i Storbritannia. De kan fortelle deg hvordan Brexit vil påvirke studenter som kommer til Storbritannia fra EU-land. Hvis du føler deg litt forvirret rundt hele søknadsprosessen, så har vår partner KILROY mange partneruniversiteter i Storbritannia, og hjelper deg gjerne med søknadsprosessen din til noen av disse. Se hva KILROY har å tilby i Storbritannia her.

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

 

Hvordan finne en studentleilighet?

Når du har mottatt ditt akseptbrev, er det på tide å begynne å tenke på å finne deg en student leilighet! Førsteårsstudenter har vanligvis en ganske god sjanse til å skaffe seg overnatting på campus. Dette er et praktisk og rimelig alternativ, og du vil få en fordypning i studentlivet i hjertet av universitetet ditt. Hvis du ikke fikk et rom eller en leilighet på campus, har Storbritannia et omfattende (og dyrt i de større byene) privat leieleilighets marked. Ta en titt på leilighetene og rommene som er tilgjengelige i din fremtidige hjemby på Zoopla, og sørg for at du har disse gylne reglene fra Rightmove i tankene! 

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

 

Studentlivet i Storbritannia

Når studentlivet ditt i Storbritannia begynner, er du ikke alene og ikke uten studentrabatter! Med ISIC -kortet ditt er du kvalifisert for en rekke fantastiske rabatter på mange kjederestauranter (og studentrabatt på mat er bare det beste, er det ikke?). Mest sannsynlig er universitetet eller høyskolen din også en del av National Union of Students, NUS. Hvis togreiser er mer din greie, og du vet at du skal reise rundt i landet mens du studerer, er det verdt å skaffe 16-25 Railcardda det gir deg en heftig rabatt på togbillettene dine. 

)