Studentlivet er fantastisk, men noen ganger går ikke alt helt som du hadde planlagt eller drømt om!

Studentlivet: forventninger versus virkeligheten

Vi har alle et idyllisk bilde av hvordan tiden vår på universitet eller UAS kommer til å se ut. Et liv der du skal feste hver dag, du trenger aldri å studere så innmari hardt, og selvfølgelig vil penger aldri være et problem. Men står disse forventningene til virkeligheten?

Forventning: Fest hver dag
Virkelighet: Du vil sannsynligvis tilbringe mange netter alene i sengen din, med Netflix som din eneste følgesvenn. Det er ikke realistisk å forvente at du skal feste hele tiden. For det første har bankkontoen din dessverre en grense. For det andre: du skal faktisk gjennomføre ets tudie, og selv om det var fest nede på gangen hver natt, må du fortsatt sette sammen essays og oppgaver.

Forventning: Du vil aldri gå glipp av et foredrag
Virkelighet: I mellomtiden har du lært at timeplanen til universitetet skiller seg veldig fra timene på videregående skole. Du kan ha et foredrag om morgenen og et annet foredrag klokka fem på ettermiddag. Bortsett fra det, er det ikke alle klasser som har et oppmøtekrav, så å skulke skolen har aldri vært så enkelt! Ikek gjør det, dra på foredraget! Hvis du hopper over timer som du tror du kan lese over på egenhånd, så ender det mest sannsynlig opp med at du må pugge for harde livet kvelden før eksamen. Det er best å unngå at du leser deg opp helt i siste øyeblikk - det vil lønne seg.

Forventning: Det er digg å leve på egenhånd
Virkelighet: Når du endelig forlater foreldrene dine, føles det absolutt befriende. Men etter en stund begynner du å savne å bo hjemme hos foreldre som vil hjelpe deg med voksenlivet. Plutselig, på toppen av studiene, er det massevis av andre ting å huske - leie, vaskeri, strøm, internett og vannregninger, dagligvarer ... Å utvikle en god rutine vil hjelpe deg med å få en jevn start.

Forventning: Du kommer aldri til å besøke foreldrene dine, bortsett fra på helligdager og i ferien
Virkelighet: Du vil besøke foreldrene dine når du trenger mat eller penger, eller noe du ikke kan skaffe selv. Friheten når du forlater hjemmet er spennende, men du vil besøke foreldrene dine mer enn du forventer.

Forventning: Du vet hvordan du skal takle penger, du vil aldri bli den typiske fattige studenten!
Virkelighet: Til tross for studentøkonomi og lån, er inntektene fremdeles ganske lave. Noen ganger passer forventningen til virkeligheten, men dessverre gjør den ikke når det kommer til penger. Du vil bli den stereotypiske studenten, alltid på jakt etter rabatter. Heldigvis har du de globale rabattene med ISIC-kortet ditt. Du har begrensede midler, men da er det på tide å bli kreativ!

party

Forventning: Å studere er alltid interessant, og det er enkelt å studere
Virkelighet: Å velge din egen vei og hvilke fag  du skal studere høres bra ut, ikke sant? Å studere vil være så enkelt og du tar bare fag du liker! Dessverre er det ikke tilfelle. Hvert emne har deler som kanskje ikke interesser deg, og livet kan dessverre ikke være morsomt hele tiden. Du må takle de ikke så morsomme delene, for å kunne glede deg over de fantastiske delene. Noen ganger vil du finne emner som først syntes å være de verste, og som viste seg å være de beste (og omvendt).

Forventning: Du vil møte dine beste venner den første dagen på universitetet, og du forblir venner for livet.
Virkelighet: Folk går inn og ut av livet ditt raskere enn du trodde var mulig. Det er uerstattelig å ha et sunt sosialt liv, men å finne de beste vennene du kan stole på og få kontakt med kan noen ganger ta litt tid og erfaring.

Til syvende og sist vil selvfølgelig alt være i orden, og studenttiden din vil være en av de mest bekymringsløse tidene dine - så få mest mulig ut av det!

)