Nærmer saldoen seg 0kr nok en gang? Her er fem alternative måter du kan tjene penger som student.

Spiir: 5 alternative måter å tjene penger som student

Let's face it. Som student er det mange regninger som må betales og mange pensumbøker som må leses. Legg til tid for det sosiale, hobbyer og favorittserien, så blir det liten tid til å tjene litt ekstra penger. 

Men frykt ikke - vi har tenkt utenfor boksen og kommet med fem alternativer for å tjene penger som student. La oss komme til det!

 

Stock photo fotograf

Er du en proff med kamera? Og er du en mester når det gjelder å fange de perfekte øyeblikkene? Hvorfor ikke gjøre bildeferdighetene dine til en pengebetalende sidehobby? Ved å bli stock photo-fotograf tar du i utgangspunktet bilder av hva du måtte ønske - enten det er natur, byer, turistattraksjoner, mat, dyr, blomster eller mennesker.

Du publiserer bildene på profilen din, og før du vet ordet av det, kan du ha kunder som journalister eller store selskaper som betaler deg for å bruke bildene dine til artikler, reklamefilmer eller merkevaremateriell. Og voilá. Du har gjort lidenskapen til en jobb. Hva er det ikke å like?

 

Mystery shopper

Det er på tide å realisere din indre agent 007 og bli en mystery shopper. Kort fortalt får du betalt for å gå inn i en butikk, oppføre deg som en vanlig kunde og dele opplevelsen din av butikken. Var alt fint, pent og organisert? Ble du assistert av salgspersonalet? Var de hjelpsomme og vennlige? Hvordan var energien?

Dette er alle ting du bør være klar til å observere og dele som en mystery shopper. Ikke den verste jobben, eller hva?

 

Happy helper

Er du flink til å moppe gulv? Ser du støv fra en mils avstand? Hvis ja, er sannsynligvis rengjøring en perfekt jobb for deg. Hvorfor ikke dra nytte av det og bli vaskehjelp? Det er flere nettsteder som tilbyr rengjøring der du kan opprette en profil. Velg timepris og når du kan jobbe, og tilbudene vil begynne å renne inn. Det er nesten som å være din egen sjef!

 

Surveybee

Len deg tilbake, slapp av og ta tak i telefonen eller pc'en. Det er på tide å jobbe. Og hvordan er det mulig, spør du kanskje? Vel, du kan få betalt for å svare på undersøkelser gjennom spesifikke undersøkelsesnettsteder.

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Sitte hjemme i ditt eget hjem, svare på spørsmål gjennom telefonen din og blir betalt for det.

En annen bonus er at du ikke blir tvunget til å utføre spørreskjemaene. Hvis du ikke liker undersøkelsen du blir tilbudt, kan du ganske enkelt ignorere den. #easypeasy

 

Airbnb-vert

Skal du reise på ferie? Studere et semester i utlandet? Krasje hos vennen din i et par dager eller besøke mamma og pappa for en langhelg? Hvorfor ikke dra nytte av det tomme rommet ditt eller leiligheten og leie den ut på Airbnb? Lettjente penger!

Først må du opprette en profil og legge ut hjemmet ditt på Airbnb med bilder og beskrivelser. Deretter må du vente på at bookingene skal komme inn, kommunisere med gjesten, skifte sengetøy og rydde opp stedet ditt, så det er hyggelig og innbydende for gjestene dine. Når alt er gjort, vil du se pengene renne inn uten å måtte jobbe for det. 

 

Forhåpentligvis har disse alternative jobbene inspirert deg til å tenke utenfor boksen når det gjelder å fylle opp bankkontoen din med masse penger. 💪

 

Av Caroline Sølver, Spiir.com 

______________________

Denne artikkelen har blitt skrevet av Spiir. Spiir er en gratis budsjett-app som har hjulpet mer enn 300.000 brukere i Norden men å ta et finansielt grep. Med ett enkelt tastetrykk kan du på en enkel og morsom måte få oversikt over budsjettet ditt og hvordan du bruker pengene dine. Du kan enkelt sette opp personlig sparemål slik at du blir mer bevisst på dine egne sparevaner og kontrollere hvor mye du bruker på den daglige kaffe latten, bussbilletten eller matvarer. Last ned appen i dag.

)