Etter en digg sommer med sol, bading og chilling, ringer skoleklokka igjen. Istedenfor å dykke ned i havet, er det på tide å dykke ned i skolebøkene.

Slik sparer du penger tilbake på skolen

Slik sparer du penger tilbake på skolen

Å gjøre seg klar til skolestart kan være litt heftig for økonomien. Du trenger bøker, kanskje en ny laptop og starte å lage lunsj igjen. Så, hvordan kan du begynne på skolen igjen uten å bruke opp alle pengene dine på dyre bøker og kaffe fra kantina? 

Bli din egen barista

Som student, bøtter du sikkert nedpå flere tonn kaffe om dagen for å holde fokus på oppgavene eller i forelesningene. Men kaffe er ikke gratis, hvertfall ikke hvis du kjøper den på kafe eller i kantina. 

Heldigvis, finnes det en enkel løsning på det. Invester i en fin gjenbrukskopp eller termos og start å brygge din egen kaffe hver morgen som du tar med deg. Resten av dagen kan du ta med koppen å fylle å i kantina og miljøet kommer til å takke deg!

Ikke bli for ivrig i kantina

Nå som du er barista finnes det alikevel andre måter kantina kan ta kontroll over lommeboka di. Kantina frister deg sikkert med kaker, snacks og lunsjtilbud som gjør at du føler at du fortjener det etter all lesingen.  

Kake er bra for deg! Men kanskje ikke hver dag - og lommeboka er helt sikkert enig. Hvis det funker greit å brygge din egen kaffe kan du prøve å utvide arbeidet og starte med å lage lunsj og snack hjemme som du tar med. Fordelene? Du sparer masse penger, du blir bedre på å lage mat og du får bestemme hva du skal spise, enten om det er kake eller gulrøtter.  

Kjøp brukte bøker eller gå på biblioteket

Et nytt skoleår betyr nye skolebøker. Hvis du må betale for de selv, blir det fort mye penger. Og det å betale for skolebøker er ikke det mest spennende å bruke penger på. 

Det finnes tre gode alternativer til å kjøpe nye og dyre bøker hos bokhandleren. 

  1. Hør med venner og kjente om de har noen av bøkene du trenger og om du kan låne noen av dem. 
  2. Sjekk om du finner bøkene du trenger på biblioteket. 
  3. Gå på nett og sjekk om du finner brukte bøker tilsalgs. Det er mange studenter som selger bøkene sine fra forrige skoleår som de ikke trenger lenger.

Og hvis du er en ekte pengemaker, kan du få pengene tilbake ved å selge dine egne brukte bøker videre. Smart, ikke sant? 

Dropp å dra på byen 

Å starte på skolen igjen betyr vanligvis også festing. Ja, endelig noe gøy! Det er på tide å sette standaren for det nye skoleåret, og enten om det betyr å vaske champagne på byen eller ta en øl på puben som ender opp å bli mer enn, vet vi at det koster å feste. Og da snakker vi ikke bare om fyllesyke og skallebank!

Men istedenfor å dra ut på byen, kan du invitere venner til å ha det gøy hjemme hos deg! Lag hjemmefest! Hvis du ikke føler for å starte en nattklubb hjemme hos deg, kan du alltids gå for en mellomting. Start festen hjemme, ha det gøy, drikk gin & tonic, Aperol Spritz and øl, og når humøret er på topp, kan dere stikke på klubben!

Ha det gøy og nyt livet!

 _________________

 

Skrevet av Caroline Sølver, Spiir.com

Denne bloggposten er fra Spiir. Spiir er en gratis budsjett-app som har hjulpet mer enn 300.000 brukere i Norden å få tak på økonomien. Med et enkelt klikk, kan ddu se hvordan du bruker penger på en smart og morsom måte. Du kan enkelt sette opp personlige forbruksmål, så du kan bli mer klar over dine forbruksvaner, og kontrollere hvor mye du bruker på kaffe, bussbilletter og mat. Last ned appen i dag.

)