Her er våre tips til hvordan du kan innrede leiligheten på et stramt budsjett!

Slik innreder du leiligheten på studentbudsjett

Når du flytter for deg selv og skal innrede en leilighet for aller første gang kan det fort bli dyrt, men det behøver ikke å bli det! Her er våre tips for hvordan du kan innrede leiligheten/hybelen på et stramt studentbudsjett: 

 

1. Finn.no

Sjekk Finn.no oftere enn du sjekker Facebook, så kan du være heldig og være førstemann til de aller beste kuppene. Sett på notifikasjoner når nye ting blir lagt ut i kategorien "gis bort i nærheten" så kan du fort fylle opp leiligheten med flotte møbler helt gratis. Merk: Store møbler må ofte hentes med bil. 

 

2. Gjenbruk

Slipp kreativiteten løs og finn nye måter å bruke gamle ting på! Gjør tomme vinflasker om til lysestaker og   Mulighetene er flere enn du tror!

 

3. Byttegruppe på Facebook

Sosiale medier kan hjelpe deg med alt! Eller? På Facebook finnes det i hvert fall en rekke lokale grupper av typen: "Kjøpes, selges, byttes og gis bort i .....". Slike grupper finnes over hele landet, både i de store byene og på mindre tettsteder. Hvor aktive de forskjellige gruppene er varierer, men holder du øyne åpne kan du være heldig å gjøre et skikkelig kupp!

 

5. Gjør det selv

Har du tenkt på at du kan lage din egen innredning? Det behøver slett ikke å være vanskelig og du kan finne inspirasjon overalt! Sjekk for eksempel ut Pinterest eller andre "gjør-det-selv"-sider. Hva med å lage noe av brukte paller? Både pallesenger og pallebord på hjul har blitt kjempepopulære de siste årene og det behøver ikke å koste mer enn 100kr å lage. Er du litt kreativ kan du også lage din egen kunst! Finn fram staffeli og malerpensler eller ram inn noen fargerike ark sammen med en vott eller en hanske som har mistet partneren sin. Vips så har du et originalt kunstverk! Kun kreativiteten setter grenser!

 

6. Lopper

Hovedsesongen for loppemarked er på våren, men det arrangeres også en del loppemarkeder utover høsten både i september og oktober. Du har kanskje ikke vært på loppemarked siden du var barn, men det er noe deilig nostalgisk over det klassiske skole-loppemarkedet: Lukten av nystekte vafler, barn som selger hjemmelagde kaker og kaffe, kjepphøye fedre som konkurrerer om å få inn mest mulig penger til skolekorpset eller idrettslaget. På loppemarked selges møbler, klær og pyntegjenstander over en lav sko, så her kan virkelig finne noen billige skatter dersom du er glad i retrostilen. 

 

7. Skattejakt

Besteforeldrene våre vokste opp i en tid da man var flinkere til å ta vare på ting - selv når man ikke har like mye bruk for dem lenger. Det kan derfor godt hende at det finnes noen skjulte skatter på loftet eller i kjelleren til besteforeldrene dine! Har de ikke bruk for tingene selv, blir de nok bare glade for at de kan komme til nytte for noen andre. Om besteforeldrene dine ikke er av typen som samler på gamle ting, kan du hør med andre venner og bekjente. Det er nemlig overraskende mange som sitter på gamle ting som de egentlig kunne tenke seg å bli kvitt. 

 

Har du lyst til å spare enda mer penger? Med ISIC får du tilgang til tusenvis av studentrabatter både i Norge og utlandet: Sjekk ut våre norske studentrabatter her!

)