Ødelegger disse dårlige vanene for studentlivet ditt? Sjekk ut vår liste over typiske dårlige vaner og hvordan du skal klare å kvitte deg med de!

Kvitt deg med disse dårlige vanene mens du studerer

Studentlivet kan være vanskelig med alle avtalene, tidsfristene og eksamenene du skal jobbe deg igjennom. Noen ganger utvikler vi dårlige vaner underveis, og de blir en del av hverdagen vår, og vi begynner etterhvert å akseptere dem som en standard. Nedenfor har vi listet opp noen vanlige dårlige vaner som infiserer studentlivet til mange, hvordan de påvirker studiet ditt og noen tips om hvordan du kan bli kvitt dem. Ser du kjæledyret ditt på listen?

1. Kontrollerer sosiale medier mens du jobber med noe

Slutt med det. Lås inn telefonen i en boks, slå den av helt, installer en webside / sosiale medier-blokkerer i nettleseren din; noe som hindrer deg i å sjekke sosiale medier mens du jobber. Det er veldig distraherende og det får deg absolutt ingen steder. Du vil bare sitte fast i det samme hjulet igjen og igjen og vil sjekke feed'en hvert 2. minutt, selv om du vet at det ikke er noe nytt der. Syns du at det å holde seg unna Instagram er vanskelig? Det er måter å produktivt bruke en SoMe- pause på (som en belønning) - for eksempel ved å bruke Pomodoro-metoden: 25 minutters arbeid, 5 minutters telefonpause. Fungerer som bare det!

2. Sammenligner deg selv med andre


Det vil alltid være noen som er smartere, bedre, morsomere eller mer motiverte enn deg. Å bekymre seg for dette gjør ingenting for deg. Det er heller ikke rettferdig å sammenligne noens ‘outsides’ med ‘insides’. Du har et unikt perspektiv på jobben og ambisjonene dine, og du ser bare på andre mennesker utenfra. I tillegg er ikke suksessen din avhengig av andres suksess (eller fiasko), og du har ikke makt over noen andre enn deg selv. Vann ditt eget gress, som de sier.

3. Klager konstant


Ja, det er gøy å klage, men nei, det vil ikke gjøre deg eller de rundt deg noe bra. Det har blitt bevist gang på gang at det å tenke positivt og være optimistisk faktisk hjelper deg -  og være negativ, gjør deg vondt. Konsekvent klaging endrer måten hjernen din behandler informasjon på. Jo mer negativ tenkning du gjør, jo lettere vil hjernen din komme med mer negative tanker. Å endre tankesett tar tid og praksis. Hvis du føler behov for å klage på noe, kan du prøve å finne ut hva du faktisk er utilfreds med eller gretten for. Bruk deretter litt tid og krefter på å også finne ut måter å takle problemet på. På denne måten kan du snu negativiteten din til en konstruktiv vane i stedet.

4. Være perfeksjonist

Beklager å fortelle deg at perfeksjonisme er en dårlig vane. Det tar tid og krefter vekk fra det som virkelig betyr noe, men du kan bryte deg fri fra det. Det tar mer tid enn nødvendig å fokusere på å finne det ideelle fargeskjemaet for presentasjonen din. Ferdigstillelse er mye mer produktivt. Noen ganger er "bra nok" virkelig alt du trenger. Du må gjøre noe mange ganger for å forbedre deg. Noen som lager 100 crappy potter lærer mye mer om keramikk, enn noen som bruker like mye tid på å lage den perfekte potten.

5. Ta ting på sparket

Å ta ting på sparket, i stedet for å planlegge fremover, kan være den største produktivitetsmorderen. Hvis du hele tiden lar deg distrahere av nye oppgaver, får du aldri gjort noe. En god måte å prøve å bryte denne vanen er ved å ha et distraksjonsark ved siden av deg mens du jobber. Når noe kommer opp, noter det og kom tilbake til det senere. Ikke alt må fikses med en gang, og mange problemer vil løse seg selv hvis du bare lar det være i et halvt minutt. Lykke til!

Lykke til med å kvitte deg med dine dårlige vaner og gi den beste innsatsen!

)