Hvordan kan du gjøre studievanene dine mer bærekraftige? Les ISIC sine tips til et mer bærekraftig studentliv!

Gjør studievanene dine mer bærekraftige

Bærekraft blir mer og mer viktig hver dag. Enkeltpersoner kan gjøre sin del (selv om store selskaper er ansvarlige for mesteparten av klimaproblemene våre), men for å takle klimaendringene, må vi stå sammen og prioritere grønn livsstil og bærekraft i hverdagen vår. Det er en utfordring, og for å hjelpe deg med å gjøre studievanene dine mer bærekraftige, har vi samlet noen tips og triks til deg i denne artikkelen.

 

STUDERE

Selv om det kanskje er gammelt nytt for mange av oss som allerede gjør det, vil man ved å digitalisere studiene kunne redusere papiravfall. Ikke bare er det lettere å holde alle tingene dine organisert digitalt, det sparer også en stor mengde papir. Hvis du er typen som heller ikke hatt noe imot digital pensumlitteratur, kan du vurdere å kjøpe bøkene dine i digitalversjon i stedet for papirversjonen du får brukt en gang uansett. Det er også et godt alternativ å kjøpe brukte pensumbøker. Eller enda bedre, sjekk ut om skolens bibliotek har en kopi du kan låne eller en e-bokversjon av kursbøkene dine.

Du kan studere på skolen eller i grupper for å spare på energiforbruk Det er litt far-out kanskje, men det er mer energieffektivt å varme / tenne / drive en stor bygning med mange mennesker i, enn å gjøre det for en haug små bygninger eller rom hvor kun én person sitter.

Du kan også vurdere å bytte de digitale tjenestene du bruker til mer miljøvennlige alternativer. Bruk Tab for a cause eller søkemotoren, Ecosia! Tab for a cause er en nettleserutvidelse som donerer pengene de tjener på å vise annonser for veldedige formål i hvert nye vindu man åpner. Ecosia er en grønn søkemotor som gjør noe lignende, de bruker inntekter fra søkeannonser til å plante trær.

 

MAT

Det mest åpenbare tipset er å roe ned på take-away-kaffen. Kan du ikke klare deg uten den daglige koffeindosen? Begynn å ta med din egen kopp til skolen. Ved å kjøpe et miljøvennlig kaffekrus og bruke det to ganger om dagen fem dager per uke, kan du forhindre at over 500 papir- eller plastkaffekopper havner på søppelfyllingen. Bonus: de fleste kaffesteder gir deg rabatt for å ta med din egen kopp. Dobbelt seier her med andre ord!

I vestlige land kaster vi ut nesten 100 kilo matvarer per person per år. Ikke bare er det enorm sløsing med mat, men også emballasje. Lag litt ekstra middag dagen før så du har til lunsj dagen etter, eller sørg for at du har de grunnleggende tingene som brød og ost, til å lage matpakke. Pakk den i gjenbrukbare beholdere (bonuspoeng hvis de er av glass, metall eller BPA-fri plast) og ta med ditt eget bestikk også. Hvis du sørger for å pakke alt i èn pose, sørger du for at det skitne bestikket ditt ikke skitner til bøkene dine, men likevel unngår du å bruke plastbestikk. Det samme gjelder for vann. Du kan enten drikke rett fra vannkranen eller ta med en gjenbrukbar flaske.

 

TRANSPORT

Spesielt i de nordiske storbyene er det ganske enkelt å få seg grønne transportvaner. Hopp på sykkelen og få litt frisk luft! Offentlig transport er også et godt alternativ. Og hvis du allerede har en sykkel men har en tendens til å skippe sykkelturen på grunn av latskap eller værforhold, kan du prøve å få deg en god sykkelvane for det om. Invester i en god regnfrakk, for her kan du spare penger på billetter, unngå masse utslipp og få god og gratis trening på toppen av det hele.

 

GJØR NOE

I tillegg til å etablere mer bærekraftige valg og vaner, er det å dele kunnskapen og erfaringene dine om bærekraftige vaner i studiehverdagen, en fantastisk måte å spre budskapet på! Fortell vennene dine om de superenkle bærekraftige mulighetene, og oppmuntre dem til å bli med de også. Bruk en ettermiddag og undersøk skolens prosjekter og initiativer innenfor bærekraft. Bli med i en klubb, Facebook-gruppe, hold deg informert og kanskje aller viktigst: STEM! Hvis du kan stemme, må du sørge for å stemme ved alle valg du kan delta i. Å stemme ved et valg er en av de mest konkrete måtene å påvirke samfunnet, regjeringen og internasjonal politikk på.

)