Du vet følelsen av å ha for mye måned igjen av pengene dine? Les mer!

5 måter å tjene penger på når du er blakk

Det er slutten av måneden. Du vet du er blakk. Og selvom det er lørdag og alle vennene dine har lyst til å dra på byen og ha det gøy, sier kontoen "niks, ikke i kveld". 

Høres det kjent ut? Da er det kanskje på tide å skaffe seg en liten inntekt. Og heldigvis finnes det mange muligheter til å gjøre akkurat det.

Så len deg tilbake og start å lese. Her er fem måter å tjene penger når du er blakk!

Be om flere timer

Har du allerede en jobb som gir deg mat på bordet hver måned? I så fall, er du kanskje heldig. Prikk sjefen din på skulderen og spør om du kan få flere timer og hent hjem litt ekstra penger på den måten. 

Hvem vet, kanskje det er perfekt timing og sjefen din blir takknemlig for at du ønsker å jobbe ekstra. Uansett, så skader det ikke å spørre! 

Selg noen av tingene dine

Har Marie Kondo organiseringsmani nådd deg også? Hvis ikke, er det på tide! Begynn og organiser tingene dine og spør deg selv litt kritisk om hva du kan kvitte deg med av diverse klær, bøker eller den skinnjakka du ikke lenger bruker. Si farvel til det du ikke trenger. 

Når du har organisert alle tingene dine er det på tide å selge det du ikke skal beholde. Du kan booke deg et bord på et bruktmarked, eller selge det på ulike nettsider og apper. Det er en klassisk vinn-vinn situasjon - du får ryddet hjemme samtidig som du tjener penger. Går det an å ikke like det?

Bruk nettverket ditt

Virker det som naboen er lei av å klippe gresset? Trenger noen du kjenner en kveld fri så du kan tilby deg å passe barna? Kunne tanta di trengt litt hjelp med å fikse huset? Det er muligheter for å tjene litt ekstra penger overalt, du må bare åpne øynene.

Bruk nettverket og spør om det er noe du kan hjelpe til med. Det er helt sikker noen som trenger en hjelpende hånd!

Søk etter ny jobb

Har du mye tid, men ikke så  mye penger? Da er det perfekt å fikse på CV`en og se etter nye jobbmuligheter. Det er mange jobber å søke på på nett. Sett av en kveld hjemme med mål om å finne og søke på et par nye jobber. 

Å få seg en ny jobb kan ha flere fordeler. Du får ny erfaring å legge til på CV`en, du utvider nettverket ditt både karrieremessig og sosialt (forhåpentligvis) hvis du får noen nye venner på jobben, og sist men ikke minst, du tjener penger - ka-ching! Grip dataen og sett i gang med søkingen! 

Tilbake til skolen som mentor

Gjorde du det bra i matte på skolen? Eller var du best i språk? Eller biologi? Hvorfor ikke tjene litt penger med å hjelpe unge studenter med leksene? Det er en super måte å bruke det du kan og skaffe deg  undervisningserfaring samtidig som du får betalt. 

Da er det på tide å børste støv av gamle matte- og gramatikkkunster du lærte for mange år siden på skolen.

 

Det var det. Håper disse fem ideene hjelper deg å få litt ekstra cash, så du alltid har nok penger. Til og med på slutten av måneden. Lykke til i jakten på en ekstra inntekt!

 

Skrevet av Caroline Sølver, Spiir.com 

 __________________

Denne bloggposten er fra Spiir. Spiir er en gratis budsjett-app som har hjulpet mer enn 300.000 brukere i Norden å få tak på økonomien. Med et enkelt klikk, kan ddu se hvordan du bruker penger på en smart og morsom måte. Du kan enkelt sette opp personlige forbruksmål, så du kan bli mer klar over dine forbruksvaner, og kontrollere hvor mye du bruker på kaffe, bussbilletter og mat. Last ned appen i dag.

)