Sliter du med produktiviteten? Sjekk ut disse 4 tipsene for å strukturere hverdagen og studentlivet og bli mer produktiv!

4 tips for å booste produktiviteten

Hverdagen din er sannsynligvis ganske tettpakket. Klasser, prosjekter og oppgaver, trening, ha et sosialt liv og generelle voksenting (turer på matbutikken, rengjøring ...).  Det kan fort føles som om du har flere oppgaver enn det er timer i døgnet. Men, det finnes vaner du kan sette til livs i hverdagen som vil spare deg mye tid og booste produktiviteten din! Prøv disse 4 tipsene nedenfor.

 

1. Sett opp to do-listen din i tidsblokker 

Ulempen med to do-listen er at den ikke tar høyde for tid. Du får slengt rett i fleisen en hel haug av ting du trenger å gjøre. Og i tillegg til alt det, er det stor sannsynlighet for at du overvurderer tiden du har til rådighet. For å minimere stress og også sørge for at du fordeler tiden du har til rådighet realistisk, kan du sette to do-listen din i tidsblokker.

Sett av en egen tidsblokk for en bestemt type oppgave, og når den første er krysset av, går du videre til neste ting. Over tid vil du bli flinkere til å estimere hvor mye tid bestemte oppgaver tar og hvor mange oppgaver du kan få klemt inn på en bestemt dag. Tidsblokker gir en litt mindre stressende to do-liste, fordi du har satt av tid til hver oppgave.

 

2. Slå sammen småoppgavene

De små oppgavene som er en del av hverdagen er en større tidstyv enn man tror: å ringe foreldrene dine, ta klesvasken, handle mat, støvsuge ... Oppgavene er små, men listen er lang, og dét kan virker stressende. Hvordan skal du få klemt inn disse småtingene i den allerede fulle kalenderen din? Hvis du ikke kan gjøre dem med en gang du husker at de må gjøres, kan de hurtig balle på seg og gi unødvendig hodebry.

Løsningen er enkel: planlegg en halvtime hver dag for å gjøre disse ikke-studierelaterte tingene. Et godt tidspunkt er rett etter middag. Sett favoritt playlisten på ørene, ta oppvasken, legg bort klærne dine og bestill den bursdagsgaven på nett som du har utsatt i ukesvis.

 

3. Få deg en morgenrutine

Å sove lenge er noe av det beste som finnes. Men den store ulempen er at du kaster bort verdifull tid. En solid start på dagen vil ha innvirkning på hele dagen din, derfor kan en  morgenrutine virkelig kickstarte produktiviteten din.

Ideelt sett våkner du til samme tid hver eneste dag. Og for å gjøre opplevelsen en liten smule bedre, kan du lage en fancy kopp kaffe, ta deg tid til en dusj og sette sammen dagens antrekk.

 

4. Slå av Wi-Fi på pcen din

Hvor ofte sjekker du Facebook “kjapt”, og tre timer senere er du helt fjern etter et meningsløst dypdykk på sosiale medier? Ikke særlig produktivt, men det kan skje den beste. Trenger du litt drahjelp for å holde deg konsentrert med en oppgave, kan det hjelpe å slå av Wi-Fi på pcen din, eller installere en app som muter utvalgte apper når du jobber, som f.eks Work Mode. Trangen til å sjekke sosiale medier er sterk, men den dabber av med tiden og vi tror du vil bli overrasket over hvor effektivt dette trikset kan være.

 

Trenger du flere tips for å booste produktiviteten? Sjekk bildet nedenfor:

Tips om je productiviteit te verhogen

 

Kilde: Calnewport

)