Har du vanskeligheter med å finne ro og fokus? Ta 5 minutter og sjekk ut ISIC sine 15 tips til hvordan du kan slappe av!

15 måter å slappe av på

Selv om vi prøver så godt vi kan å unngå stress, så opplever alle stress noen ganger. Studentlivet kan være ekstremt hektisk og utmattende, også selvom vi elsker livet som studnet!  Kanskje har vi mange innleveringsfrister innenfor en liten periode, eller en personlig ting kommer opp på sidelinjen som vi må håndtere og sender stressnivået vårt til helt nye høyder. Å sørge for at du slapper av er nødvendig for å holde deg balansert. Men det er ikke alltid lett å slå hjernen fra og virkelig slappe av. Vi har noen gode tips til deg. Prøv noen av de 15 tingene nedenfor. Det verste som kan skje, er at du føler deg litt bedre.

1. Lag en kopp te

Å drikke te er i seg selv godt for å slappe av, men også selve prosessen med å lage seg en kopp, kan gjøre at tankene får tatt seg en liten pause. Velg den teblandingen du liker best, og nyt ritualet med å finne frem din favorittkopp, la teen trekke og lukte duften. En urtete fungerer veldig bra.

Ta kan hjälpa att varva ner

2. Spis sjokolade

Bare en liten bit eller to av favorittsjokoladen din kan gjøre underverker noen ganger. En fin måte du kan unne deg en liten godbit og en liten pause på. Ikke bare smaker sjokolade himmelsk, forskning har vist at sjokolade reduserer stresshormonet kortisol.

3. Mediter

Når alle sier man burde meditere går det litt hakk i plata. Men prøv det! Bare det å sitte stille i 5 minutter, mens du er oppmerksom på pusten din er nok til å kickstarte alle de gode fordelene med meditasjon.

4. Lukk øynene

Å lukke øynene er en god måte å lukke omverdenen ute på, og å refokusere. Det gjør at øyemuskulaturen slapper av, og det kan lette hodepine eller spenninger i ansiktet. Prøv å slappe av pannen også, og hvis du har tid, kan du kombinere dette med den fem minutters meditasjonen fra tipset ovenfor.

5. Gi deg selv en håndmassasje

Du kan få noen andre til å gjøre det (kanskje det beste), men budskapet her er at en håndmassasje er super avslappende, selv om du gjør det selv. Bruk en håndkrem med en behagelig duft og masser håndflaten og fingrene med tommelen på den motsatte hånden. Husk også håndleddet! En håndmassasje kan frigi tankemylderet og tvinge deg til å fokusere på sansene og kroppen din et øyeblikk. Og håndmassasje føles digg for hender som er trøtte og stive av å skrive.

Massera händerna för att varva ner

6. Gå ut en tur

En spasertur rundt nabolaget er nok. Få litt frisk luft og ståm oppreist, det kan hjelpe når hjernen føles litt tåkete. Du føler deg mye bedre etter en liten gåtur, enn å scrolle på mobilen i et kvarter.

7. Se ut av vinduet 

Litt i samme gate som tipset ovenfor: Kikk ut av et vindu nå og da. Vi bruker det meste av tiden vår på å stirre inn i skjermer rett foran nesa. Gi øynene en pause og la de kikke utover horisonten en liten stund. Å løfte blikket fra læreboka et øyeblikk kan også hjelpe deg å forstå et konsept i pensum som har føltes litt utfordrende.

Titta ut kan vara avslappnande

8. Strekk på kroppen

La hodet hvile med haka ned mot brystet og rull skuldrene: å strekke letter spenninger i kroppen din. Du kan finne mange strekkøvelser du kan gjøre ved skrivebordet ditt på YouTube som hjelper deg med å gi slipp i musklene slik at du kan føle deg mer avslappet.

Stretcha är bra när du är spänd

9. Dans

Pump opp volumet på godlåta og få sving på hoftene! Ikke bare bekrefter forskning at dans kan redusere stress, det vil også sette igang hjertepumpa og suse blodet gjennom kroppen, så du føler deg mer energisk og våken. Ikke vær redd for å se dum ut. Biblioteket er kanskje ikke rette stedet, men dans løs hjemme eller ute!

10. Skriv det ned

Har du mange stressende tanker? Skriv de ned. Med penn og papir eller digitalt, det spiller ingen rolle så lenge du får alt ut av hodet og ned på papiret eller skjermen. Noen ganger vil du merke at du ikke trenger å skrive mye for at du føler deg litt lettere til sinns - noen få linjer kan gjøre susen.

11. Lukt på noe godt

Ja, ta en god stiff. Noen dufter er bra for din overordnede sinnstilstand. Lavendel er kjent for å være avslappende og duften av sitrus (sitron, appelsin) er bra for humøret vårt, i tillegg til å gjøre oss litt kvikkere. Peppermynte har den samme effekten.

12. Spill et spill

Dette er unnskyldningen du har ventet på for å pakke ut den gode gamle spillkonsollen!

Spill en kjapp runde, å la stresset smelte bort. Men, sett på en alarm og sørg for at du ikke går helt overbord og gamer hele dagen.

13. Le

Det er en grunn til at latterterapi er en ting. Å le, også selv om du ikke har lyst, produserer lykkehormoner i kroppen din. Så bare fake it untill you make it! En venn eller to er også midt i blinken å gjøre dette med :)

14. Snakk med en venn

Det hjelper alltid å ha lufte tankene med en venn. Ta en snakk over telefon eller ansikt til ansikt. Sjansen er stor for at du vil føle deg bedre etter.

15. Rydd opp

Ute av syne, ute av sinn. Gjør et rask sveip rundt i rommet, og fjern rot rundt deg. Hvis du har et rent (eller i det minste ryddig) rom vil du føle deg mindre stresset og distrahert.

Organisera för mindre stress

)