Topp 10 internasjonale universiteter i 2016

Det finnes flere fordeler ved å studere i et internasjonalt miljø, både for selvet studiet og for det sosiale. Universitetene på denne listen trekker til seg studenter fra hele verden.

 

Verdens topp 200 mest internasjonale universiteter ble kåret av Times Higher Education, basert på: antall internasjonale studenter, antall internasjonale ansatte og antall forskningsartikler publisert med minst en internasjonal forfatter.


Topp 10 internasjonale universiteter i 2016

 

1. Qatar University, Qatar

2. University of Luxembourg

3. University of Hong Kong, Hong Kong, Kina

4. École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Sveits

5. University of Geneva, Sveits

6. University of Macau, Kina

7. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich, Sveits

8. University of St Gallen, Sveits

9. National University of Singapore, Singapore

10. Imperial College London, England

 

De forskjellige studieområdene:


Qatar

Doha, Qatar

Velstand og moderne utvikling er i ferd med å transformere et tradisjonelt arabisk land til et futuristisk Disneyland med dyre hoteller og kjøpesentre. I denne verdensdelen kan du opplever kjente ørkener, oaser og naturfenomen. Qatar har raskt blitt en av verdens rikeste nasjoner etter at oljeindustrien tok av på 1800-tallet.  Morderne Doha ble bygget på grunn av rikdom, men opprettholdes med troen på å holde på en god livsstil selv etter oljen tar slutt. Besøkstallet i Qatar hvert år nærmer seg samme mengde som bor fast i landet, og kun 20% av innbyggerne er av arabisk opprinnelse. Resten av innbyggerne er tilflyttere på grunn av arbeid.


Luxembourg

Luxembourg

Luxembourg er en av de minste nasjonene i Europa. Landet grenser til Belgia, Tyskland og Frankrike. Som et lite land er de fleste innbyggerne originalt fra nabolandene, og de har tre offisielle språk; fransk, tysk og luxembourgsk. Hovedstaden Luxembourg City er sammen med Brussel og Strasbourg en av de tre offisielle hovedstedene i EU. Luxembourg er en av grunnleggerne av EU, OECD, FN, NATO, og Benelux, som gjenspeiler deres ønske om økonomisk, politisk og militær integrering.


Hong Kong, Kina

Hong Kong, China

Hong Kong har alt. Det er enkelt å bevege seg omkring byen med ferge, taxi eller metro og det er mange attraksjoner å få med seg: fra panorama-utsikter og opplevelsesrike fotturer til rolige sandstrender og et bredt utvalg av muséer. Det varierte (østlige) kjøkkenet gjør denne byen til det ideelle stedet å tilpasse seg en asiatisk livsstil.


Sveits

Switzerland

Sveits utgjør den vestlige delen av alpene, og grenser til både Tyskland, Frankrike, Italia og Østerrike. Sveits er et av de rikeste landene i verden, og de viktigste økonomiske sentrene er landets to «verdensbyer», Zurich og Genève. Landet har en lang tradisjon som et multikulturelt samfunn, samtidig som det er preget av en sterk nasjonalfølelse, basert på felles historie, politiske grunnholdninger, kultur og geografi.


Macau, Kina

Macau, China

Litt øst for Hong Kong ligger gamblingmetropolen Macau, som kan nås med en times båt. Macau er en gammel portugisisk koloni, og har fremdeles flere vedlikeholdte eller gjenreiste historiske monumenter. Macau er et kult alternativ til storbyen Hong Kong, med sin landlige stil og atmosfære.

 

Singapore

Singapore

I Singapore står tre ord sterkt; økonomi, utvikling og teknologi, hvor alle bidrar til at byen fremstår som en av de rikeste og mest moderne i Asia. Ønsker du deg en litt annerledes studieopplevelse kan Singapore være det rette studielandet for deg.

 

England

London, England

Et kulturelt og historisk utvalg uten ende, et sprudlende natteliv, en avslappet atmosfære, flotte grønne oaser og et bredt spekter av spennende områder, identiteter og etniske grupper. I England er det vanskelig å unngå landets fantastiske varme og gjestfrihet, og i London er det alltid noe å se og oppleve. I England går tradisjon og nyskapning hånd i hånd, ikke minst når det gjelder utdanning og studier. Prestisjetunge og ærverdige universiteter har i århundrer sørget for Englands akademiske omdømme. 

 

Vil du se listen over verdens 10 beste byer for studenter? Les mer her!

Bestill billetter til din studietur her!

 

)