Interessert i å studere i utlandet? Les Olivers erfaring fra studier i Australia!

Oliver i Australia: Jeg setter pris på forskjellige ting i livet nå og kjenner meg selv bedre enn noen gang før

Jeg var nylig ferdig med videregående og hadde bestemt meg for å ta et friår og gjøre noe annet før jeg fortsatte utdanningsløpet mitt. Men samtidig ville jeg gjøre noe som kunne styrke mulighetene mine til å komme inn på den bachelorgraden jeg ville året etter. Jeg interesserer meg for business, så derfor valgte jeg å ta 4 fag innen business på USC i Australia i mitt friår.

 

Oliver studying at the university of the sunshine coast

Navn: Oliver
Alder: 20
Studerer ved: University of the Sunshine Coast (USC) ved Sunshine Coast i Queensland, Australia
Studerer: Et Study Abroad-semester i løpet av sitt friår mellom VGS og høyere utdanning.

Fagene som Oliver studerer:

  • Introduction to Marketing
  • Introduction to Business
  • Introduction to Management
  • Principles of International Business

Ved å ta et friår som jeg bruker på å studere noen fag som jeg interesserer meg for i et land jeg alltid kunne ha tenkt med å besøke, får jeg kombinert både "work & play" i samme pakke. Jeg får nå muligheten til å teste forskjellige fag innen business for å finne ut hva jeg synes er mest interessant som kan gjøre det lettere å bestemme hva jeg skal fokusere på når jeg velger hvilken bachelorgrad jeg vil ta. Også de studiepoengene (ECTS-poeng) jeg opptjener her, sørger for at jeg kan hoppe over noen av de første fagene i min kommende bachelorgrad.

 

Hvorfor jeg valgte University of the Sunshine Coast

Jeg vurderte flere forskjellige universiteter underveis i prosessen, men valgte til sist å søke på University of the Sunshine Coast (USC).

Grunnen til at jeg valgte USC er ganske enkelt fordi det er et nyere universitet med ny teknologi. Det er en "mindre" universitet med kun 16.000 studenter, og det har en god beliggenhet med kort avstand til strender. Univeristetet har et stort utvalg av fagområder og programmer, og har alle fasiliteter du trenger for å ha en god studieopplevelse. 

I tillegg har universitetet et stort fokus på at internasjonale studenter skal føle seg velkomne og få en best mulig start på sitt studieopphold. Ved skolestart holder de introduksjonsdager kun for internasjonale studenter, og deretter en hel uke med introduksjon til universitetet for alle nye elever. Dette gjør at man som ny student har gode muligheter for å bli kjent med andre studenter og få nye venner. 

Dessuten, hvem liker vel ikke tanken på å ha kenguruer hoppende rundt på campus på universitetet du går på, og som holder deg med selskap mens du slapper av eller studerer på gressplenen utenfor skolen?

Kangaroos on campus in Australia while study abroad

 

Hvordan KILROY hjalp meg

KILROY hjalp meg med alt, og mitt semester i Australia ville aldri blitt noe av om det ikke var for KILROY sin hjelp.

Jeg sendte en e-post til KILROY om drømmen min om å reise til utlandet i ett semester, og en av KILROYs studieveiledere fortalte meg mye om de forskjellige landene og byene jeg hadde i tankene. Studieveilederen hjalp meg også med å begrense alle universitetene jeg så på, på bakgrunn av mine ønsker og interesser.

KILROY hjalp meg også gjennom hele søkeprosessen og å velge mine fag - de gjorde det meste av papirarbeidet også, så jeg behøvde ikke å bekymre meg for det og kunne bare fokusere på den "morsomme delen" (dvs: velge kurs, finnr arrangementer jeg ønsket å delta på, finne et sted å bo osv.)

KILROY hjalp meg også med å ordne opp alle nødvendige forsikringer og bestille flyreisen til Australia.

Få gratis studieveiledning hos KILROY og planlegg ditt eget utenlandsstudieeventyr!

University of the sunshine coast

 

Min studentbolig i Australia

Jeg bor på Unicentral, som er studentboliger kun 2 minutters gange fra USC. Jeg bor her med 2 australske jenter og en australsk gutt. Vi alle har vårt eget soverom og bad, men vi deler kjøkken, stue og vaskerom.

Unicentral tilbyr mange fasiliteter som basseng, tennisbane, basketballbane, paviljong med biljardbord, tennisbord, TV osv., Og de er vertskap for flere sosiale begivenheter. Forutenom det flotte miljøet på Unicentral, er området overvåket 24-timer i døgnet for å få studentene til å føle seg trygge. Unicentral har også en resepsjon som hjelper beboerne med de spørsmål man måtte ha. Det er også her pakker blir levert hvis du f.eks skulle få en pakke tilsendt hjemmefra.

Oliver with friends at whitsundays

 

Det beste med å studere i utlandet

Det er mange fordeler med å studere i utlandet, og hvis jeg skulle fremheve noen av dem ville det være opplevelsen av å bo og leve i en annen kultur, i tillegg til at man møter mennesker fra hele verden som har blitt til nye vennskap. 

Å bo i Australia og være en del av deres kultur og levemåte, har gjort at jeg har forandret meg mitt syn på noen ting, og mye av den lærdommen tar jeg med meg når jeg reiser hjem igjen. Australia er en så imøtekommende, utadvent og avslappet nasjon som jeg virkelig har hatt glede av å bli kjent med.

Når du studerer i utlandet har du også muligheten til å reise og få oppleve andre deler av landet du bor i. Ved å sørge for at jeg alltid var litt i forkant med skolearbeidet, hadde jeg mye tid til å reise rundt i Australia i løpet av semesteret mitt. Å reise med mennesker fra andre deler av verden er så forskjellig fra det jeg har vært vant til, og jeg likte det - det var så gøy!

Oliver on study abroad in australia

 

Mitt råd til andre studenter som vil utenlands

Mitt råd til fremtidige studenter vil være å vurdere hva som er viktigst for deg når det gjelder å studere: foretrekker du å bo i en storby og tett på byens pulserende kjerne? Eller liker du et avslappet område, dyreliv og natur, mange strender og mer feriestemning?

Tenk også på hva du forventer av universitetet og innsatsen de gjør for internasjonale studenter. Jeg er absolutt takknemlig for tiden min her, for alle menneskene jeg har møtt, vennene jeg har fått og minnene jeg tar med meg etter å ha utforsket dette fantastiske kontinentet.

USC var helt riktig for meg; Jeg likte alle mulighetene Sunshine Coast hadde å tilby, og USCs innsats for internasjonale studenter ble verdsatt. Jeg vil anbefale USC til alle som liker sommerferie-stemning!

Vil du vite mer om dine studiemuligheter i utlandet?

Cheers, Oliver

)