Etter en lang og fin ferie, så er du klar for å begynne på skolen igjen. Men denne gangen er det annerledes - ikke bare skal du begynne på en ny skole men du skal også flytte til en ny by.

Life hacks for deg som skal flytte til en ny by

Det å flytte til en ny by er noe som forandrer deg og er et stort steg, på flere nivåer. I denne artikkelen deler vi de beste life hacks for deg som skal flytte til en ny by, og hvordan du kan få den beste starten og bli komfortabel i din nye hjemby.

Bli komfortabel på ett nytt sted

Det er snart på tide å flytte. Du har pakket hele livet ditt ned i esker. Men før den store flyttedagen, ring bestevennen din eller noen i familien din for å spørre om tips. Ikke fordi du ikke klarer å bære eskene dine selv, men fordi det føles godt å ha noen kjente i nærheten når du skal bosette deg et nytt sted. Bare hus å tilby de den klassiske «takk-for-hjelpen» menyen med pizzaen og øl.

Finn dine nye favorittsteder

Du har bodd i din nye leilighet i noen dager. Vennene og familien din har reist hjem og nå er du på egenhånd. Nå har tiden kommet for å bosette seg på ordentlig og utforske din nye hjemby. Derfor er det på tide å finne:

  • Den beste, nærmeste (og kanskje billigste) matvarebutikken
  • En bar med billig øl
  • En kafe med god kaffe
  • Et treningssenter
  • Skolen din (selvsagt)
  • En fin park
  • En kiosk
  • Shoppingområdet i byen

Når du har funnet frem til disse stedene, og kanskje blitt stamgjest på den lokale kafeen eller baren, da begynner du å føle deg hjemme. Et godt tegn på «å føle seg hjemme» er når baristaen på den lokale kafeen vet hvordan du liker kaffen din.


Takknemlighet 

Når du bor i en ny by på egenhånd, så vil det komme dager hvor du føler deg litt nedenfor og følelsen av å være ensom kommer krypende. Kanskje savner du vennene dine hjemme, eller at du savner en god klem fra mor og far. Heldigvis er det flere måter å håndtere denne følelsen.

En måte kan være å sette opp faste turer, tilbake til hjemstedet ditt. Dette kommer selvsagt ann på hvor langt unna du bor nå og hvor ofte du egentlig vil komme på besøk. Avtal noen helger i forkant, hvor du skal besøke venner og familie.

En annen måte å bli kvitt den ensomhetsfølelsen er ved å gi deg selv en klapp på skulderen – du har tatt et stort skritt ved å klare deg på egenhånd på ett nytt sted. Det er ganske kult! Så snu følelsen av ensomhet over til takknemlighet. Opplevelsen av å være alene, vil lære deg så mye om deg selv og i tillegg gi deg mange nye erfaringer som du kan bruke senere i livet.

Vi ønsker deg lykke til på ditt nye eventyr!

 

Av Caroline Sølver, Spiir.com 

_____________________

This blog post has been brought to you by Spiir. Spiir is a free budget app that has helped more than 300.000 users in the Nordics get a financial grip. With one single click, you can see how you’re spending your money in a smart and fun way. You can easily set up personal spending goals, so you become more aware of your spending habits, and control how much you spend on to-go coffee, bus tickets and groceries. Download the app today

)