Sjekk ut disse 7 tipsene for hvordan du kan reise på studentbudsjett og begynn å planlegg ditt neste eventyr!

Reise på studentbudsjett

Budsjettet til en student er som regel ganske trangt og reiser har en tendens til å være ganske dyre. Men ikke la dette stoppe deg; det er mulig å reise uten å gå langt over budsjettet ditt. Du trenger bare å følge noen enkle tips og triks til hvordan du skal få til drømmereisen på budsjett. Verden er full av studentvennlige destinasjoner og med ISIC kortet ditt kan du dra nytte av en mengde studentrabatter på reise, overnatting, mat og attraksjoner. Sjekk ut disse 7 tipsene for hvordan du kan reise på studentbudsjett og begynn å planlegg ditt neste eventyr!

Velg riktig destinasjon

Ja, Paris er nydelig, men det koster også deretter... Praha derimot er en perle i Europa hvor du kan nyte en pils til kun 1 EURO mens du går i de vakre smågatene i sentrum. Hellas, Portugal og Bulgaria er også pris-vennlige europeiske byer for studenter. Vil du reise lengre? Prøv Marokko, Vietnam, Thailand, Laos eller Guatemala. Thailand er forresten et veldig bra ISIC land! Hvis du lenger etter metropol-følelsen men skal holde deg til budsjettet, utnytt det det de dyrere byene har å tilby gratis. London for eksempel har en mengde museum og attraksjoner som ikke koster penger. Det er også mange app’er som kan hjelpe deg med å regne ut budsjettet for turen, slik som Budget Your Trip eller My Funky Travel som lister opp destinasjoner basert på et estimert daglig reisebudsjett. 

Husk at det er en forskjell på når du reiser. På sommeren, vil populære vinter-destinasjoner som for eksempel Thailand være mye billigere og været er generelt bra gjennom sommermånedene også! 

Reissaa opiskelijabudjetilla

Bestill flybilletter tidlig

Uansett hvilken reisemåte du velger (fly, tog, buss eller ferge) er den gyllende regelen at de som booker tidlig får best pris. Velg destinasjonen og reiselengde tidlig; dette vil spare deg for masse penger! Prøv å reis utenfor sesong; det er ingen vits i å prøve å booke en reise på sommeren en uke før du skal dra. Sjekk ut våre billige student flybilletter til deg som har et ISIC kort.

Reissaa opiskelijabudjetilla

Reis lett

Tenk på hva du faktisk trenger på reisene dine og pakk kun det du må ha med deg. Dette gjør det mye enklere for deg å flytte rundt på destinasjonen når du bare har en liten ryggsekk med deg og ikke fem par sko og tre par jeans ... Mange flyselskaper tar også ekstra betalt for bagasje, så det å reise med kun håndbagasje vil spare deg for en krone eller to - garantert. Hvis du reiser langt og / eller over lengre tid, kan du vurdere å kjøpe en student flybillett. Bagasje er alltid inkludert i den, og vilkårene og betingelsene er også mer fleksible enn med en vanlig flybillett.

Reissaa opiskelijabudjetilla

Finn rimelige overnattingsmuligheter

Det er mange rimelige overnattingsmuligheter tilgjengelig for studenter, så det er verdt å bruke litt tid på å finne det rette stedet å bo på turen din. Hotels.com tilbyr ISIC-kortholdere en god rabatt på hotellovernattinger, og studentrabatter er også tilgjengelig på Generator Hostels, Hostelworld og Homestay. Airbnb er også et godt valg for en student som leter etter relativt billig overnatting, og det gir deg en fin måte å bli kjent med det lokale livet. For de mer eventyrlystne studentene der ute som ønsker å få nye venner, er couch-surfing et billig alternativ for overnatting. Hvis du bestiller opphold på et hostel, må du huske på at det vil være mye billigere å sove i en sovesal enn å bestille et privat rom.

Reissaa opiskelijabudjetilla

Unngå turistfellene

Turiststeder gir deg turistpriser! De beste sightseeingstedene er på toppen av en grunn, men husk at hvis du har tenkt å besøke dem, kan det koste deg en del penger. En flott måte å få et glimt av de beste plassene på er en gå- eller sykkeltur rundt i byen. Å leie en sykkel er en fin måte å komme seg raskt rundt og også bli kjent med den lokale livsstilen - sykkel er det viktigste kjøretøyet på mange toppdestinasjoner, som Amsterdam, København og Kyoto. I stedet for å glede deg over et glass vin på toppen av Eiffeltårnet, kan du ta en piknik på plenen ved siden av Eiffel. Personalet på overnattingsstedet ditt kan også være i stand til å fortelle deg de beste stedene hvor lokalbefolkningen drar rundt i byen. Du kan også finne en lokal guide med samme interesser som deg på CoolCousin, eller sjekke ut hva som skjer på reisemålet ditt via AroundMe. I stedet for å løpe etter turistattraksjoner, kan du sjekke om det er et matmarked, en kunstutstilling eller en konsert i kveld!

Lag din egen middag 

En av de største postene i budsjettet ditt vil være mat og drikke. For å spare en masse penger, kan du lage din egen frokost, lunsj og middag, spesielt hvis du bor på i en Airbnb leilighet, et hostel med felleskjøkken eller hos en venn. Shopping på det lokale supermarkedet er definitivt en opplevelse det også! Gatemat og matmarkedene er også et rimelig alternativ for måltidene dine, og en tommelfingerregel er at når du kommer litt lenger unna sentrum og turistattraksjonene, vil prisene på mat og drikke også synke

Dra på Workaway eller en Working Holiday

En måte å reise rimelig og i tillegg kunne tilbringe mer tid i utlandet på er å reise på en Working Holiday (arbeidsferie). Working Holiday kombinerer som arbeid og reise i utlandet. Med et arbeidsvisumvisum kan du jobbe og reise i opptil 12 måneder i Australia, New Zealand, Canada og USA. Jobbene er vanligvis innen turisme, gjestfrihet og jordbruk (fruktgårder, passe på storfe eller hjelpe til på et herberge eller i en restaurant). Hos Workaway finner du alle slags prosjekter rundt om i verden hos private verter / arbeidsgivere: du kan finne for eksempel finne en gård, hjelpe en gründer med nettstedet sitt, gjenopprette en historisk bygning, velg det som passer deg! Workaway-prosjekter dekker vanligvis overnatting (noen arbeidsgivere kan be om et lite gebyr for overnatting) og noen måltider, men er vanligvis ikke lønnet. Working Holiday stillinger er derimot lønnet, noe som hjelper deg å tjene litt mer reisepenger mens du allerede er i utlandet. Working Holiday og Workaway er begge gode måter å forlenge reisen, få mest mulig ut av budsjettet og for å få arbeidserfaring og minner som varer livet ut.

Sist men ikke minst: ISIC

Vi kan ikke få sagt det nok: HUSK ISIC KORTET DITT! 130 land og mer enn 150 000 studentrabatter verden over er ikke en liten sak, spesielt ikke når du er ute på reise og kan dra nytte av alle disse tilbudene. ISIC kortet gir deg flybilletter til studentpris, overnatting med rabatt, og 50% studentrabatt på en rekke inngangsbilletter til UNESCO World Heritage steder. I ISIC app'en er det digitale ISIC kortet ditt med deg uansett hvor du drar, og det lønner seg å vise ISIC-kortet ditt i skranken på hvert sted du besøker, det hender du får lokale rabatter også. Har du ikke et ISIC kort enda, så kan du skaffe deg kortet her

 

Kilder:

Indietraveller: 20 Amazingly Cheap Places to Travel in 2020

Indietraveller: 18 Amazingly Cheap Places You Should Travel to in 2018

ISIC Sweden

Go Overseas: 96 tips for travelling with a student budget

The Independent: Tips for student travelling

Travel King: 5 Tips to Travel on a Student Budget

Student flybilletter Student flybilletter
Studentrabatter i Europa Studentrabatter i Europa
)