Planlegging av Interrail eller Interbus

Planlegger du interrail eller interbus i Europa eller tog- eller busstur et annet sted? En god plan betyr vanligvis en god tur, og med utflukter og bilturer er det spesielt viktig. Vi har samlet våre beste tips og triks for å hjelpe deg å planlegge og gjennomføre din tog- eller busstur; sjekk dem ut og start planleggingen!

Interrail

Tradisjonelt har Interrail har handlet om å reise rundt i Europa med tog på en Interrail-billett, men det finnes mange ulike Interrail-biletter og det er viktig å velge den billetten som passer dine reiseplaner best. Det er 3 ulike Interrail- billetter: The Global Pass som lar deg reise gjennom flere land, The One Country Pass som lar deg reise gjennom et land etter ditt ønske og The Premium Pass som lar deg reise gjennom Italia eller Spania på fleksible vilkår og betingelser og med gratis setereservasjon. Den mest populære av disse tre er The Global pass, og du kan velge ulike alternativer for lengden på reisen din og gyldighet på billetten. Finn den beste billetten for deg her. Interrail-billetten dekker også noen strekker med ferje, i noen land som Hellas og Italia, som er en ekstra bonus på togturen din! 

Selvom jernbanenettet i Europa stort sett er utmerket og det alltid er et tog som går dit du vil, er det verdt å planlegge reiseruten med omhu og sikre at togbyttene er realistiske og at du har penger til å dekke hele reisen du ser for deg. Et nattog er en fantastisk måte å spare penger på, men husk at du må bestille seng eller sete på toget på forhånd. Det har også vært en betydelig nedgang i antall nattavganger de siste årene, så dobbeltsjekk at nattoget faktisk går fra den ene byen til den andre på de tidspunktene som passer reiseruten din best. 

Det finnes også noen god apper og nettsider som kan hjelpe deg å planlegge Interrailturen din. Bruk Interrailplanner til å skissere reiseruten, finn overnatting langs ruten og del planen med vennene dine. Rail CC hjelper deg med å gjøre reservasjoner og finne ut av rutetidene. 

Dessverre finnes det ikke studentrabatt på Interrail-billetten, men det finnes en ungdomsbillett for deg mellom 12 og 27 år. Og, hvis du booker Interrail-billetten via KILROY får du et gratis ISIC-kort med på kjøpet! Les mer om hvordan du kjøper Interrail-billetten hos KILROY her. 

Interrailin suunnittelu 

Interbus

Enveisbilletter på buss kan være latterlig billig i Europa, på det beste 5 EURO! Som student høster du ofte studentrabatter på bussbillettene dine og med ISIC-kortet får du 10 % rabatt på FlixBus. Bruk Busradar til å søke opp priser for alle ruter og destinasjoner. Hvis du ønsker å gjøre en Interrail med buss, er denne typen bussbillett et perfekt alternativ til Interrail-billetten. Du kan kjøpe Intra-Europa bussbilletter fra FlixBus og Busabout

Interrailin suunnittelu 

Reis i Europa effektivt ombord i en buss!

Booke flybilletter

Avstandene i Europa er så korte at ofte er det mer effektiv og mye rimeligere å ta de på land enn i lufta. Å fly innad i Europa er allikevel en nødvendighet hvis du befinner deg på Island. Med ISIC-kortet får du studentrabatter på flybilletter og sentraleuropeiske byer kan nåes på en rimelig studentbillett, spesielt hvis du booker enveisbillett både til og fra. Den største fordelen med disse studentbillettene er at bagasjen alltid er inkludert, så tilogmed når du planlegger å reise i en måned eller to, kan du alltid pakke med deg alt du vil. Det er også mange gode reiseapper som hjelper deg på veien. Sjekk de ut her.

De gylne reglene for Interrail eller Interbus

1. Planlegg godt på forhånd!

Det er ikek mulig å begynne å planlegge en tur for tidlig. På Interrail eller Interbus turen din kommer du til å besøke mange ulike destinasjoner, så det å planlegge overganger, overnatting og rutetider er viktig hvis du sikter på å få en smooth reise. Det vil være en plage å prøve å fikse og styre med dette underveis! Med det sagt, selv ikke de beste planene er skuddsikre, og for mye planlegging kan resultere i unødvendig stress og sure miner, så la det være plass til litt spontanitet og feilskjær. Hvis du ønsker å reise fritt, og ikke forhåndsbooke overnatting på hver destinasjon (eller i det hele tatt planlegge destinasjonene på forhånd), er det verdt å sjekke ut et par potensielle steder i hver by du tenker å besøke, så du har et sted å begynne når du trenger t ak over hodet første natten. 

2. Gjør reservasjoner

Selvom Interrail-billetten gir deg tilgang til hvert eneste tog i Europa, krever de fleste togselskapene at du forhåndsreserverer sete før du setter deg på toget. Seter på sovevogner må alltid forhåndsreserveres. Vanligvis holder det å reservere samme dag du reiser eller dagen før, men hvis du allerede vet datoer og avreisetider hvorfor ikek booke med en gang. Og hvis du reiser med en venn eller noe, kan dere sikre at dere får sitte sammen ved å reservere på forhånd. Uten reservasjon kan du ende opp med å gjennomføre turen hver for dere eller stående i togkorridoren.

3. Sett opp et realistisk budsjett - hva vil du gjøre på reisen?

I Europa betyr ikke nødvendigvis et begrenset budsjett begrensede opplevelser! Et studentbudsjett kan holde lang vei, og ikke glem at det er tusenvis av studentrabatter rundt om i Europa. En natt på hostel kan koste deg rundt 15 EUR hvis du bor på sovesal og lager du mat selv på kjøkkenet sparer du masse penger. Å dele en airbnb med vennene dine er også en fin mulighet til å dele kostandene og dere får litt mer privatliv. Hvis du vil ha ditt eget rom eller ønsker litt bedre standard på overnattingen, må du være forbredt på å øke det daglige budsjettet. Å spise den lokale maten er en stor del (og kanskje den beste delen) av å reise, men det å spise ute spiser også av budsjettet. Hvis du ikke spiser på hostellet, pass på at du ikke faller i turistfellene når du spiser ute. Spør etter anbefalinger fra de lokale eller andre på hostellet. Og husk på å ha en liten buffer, slik at du kan dekke uforutsette kostnader underveis. 

Interrailin suunnittelu 

Unforgettable experiences on Interrail - a summer festival along the way!

4. Gjør noe ekstra kult!

Hver eneste tur er en minneverdig opplevelse, men noen øyeblikk på turen er uforglemmelige! Spesielt på sommeren, er det mange legendariske festivaler i Europa, så hvorfor ikke prøve å skaffe deg en billett til en av de? Kanskje en tur til en fornøyelsespark eller Disneyland kan tilføre noe ekstra spesielt til turen, ikke for å glemme de flotte nasjonalparkene Europa har å by på. Finn ut hva som får det til å kile i magen av glede og du er garantert noen ekstra fine dager på turen med noe spesielt planlagt!

5. Ikke ta med for mye

Sekken du reiser med er avgjørende for turen! En god ryggsekk er derfor en superviktig investering for turen din. Sekken er hendig å ha på reise og lar deg gå rundt mer effektiv og gjør det lettere å bevege seg rundt på plasser fulle av folk enn en trillebag. En ordentlig ryggsekk vil bli en trofast følgesvenn på reisene dine og vil spare både ryggen din og nervene dine på reisen. Tenk to ganger over alt du ønsker å ta med deg; en lett sekk er mye lettere og mye mer behagelig å reise med og det er rett og slett ikke verdt å stappe den full med hele garderoben. Husk at jo lettere sekken er når du drar hjemmefra, jo mer plass har du til kule suvenier du kan ta med hjem fra reisen!

Interrailin suunnittelu 

Invester i en god ryggsekk og pakk kun det essensielle! 

 

Kilder:

Interrail: Plan your Interrail trip

Video: How to plan your interrail trip

Video: How to travel Europe for £1000

Neverending voyage: How to Plan a Stress-Free Interrail or Eurail Train Trip Around Europe

 

 

)