Har eksamensdagen kommet? Da må du for all del ikke gjøre disse 6 tingene!

Ikke gjør dette på eksamensdagen!

Dagen du har ventet på er plutselig her. Selv om du har forberedt deg godt, er det noen ting som kan ødelegge for deg. Her er 6 ting du for all del må unngå å gjøre på eksamensdagen!

1. Døgne

Eksamen kom brått på i år også, og plutselig sitter du der med 200 sider igjen å lese før morgendagens eksamen.

Her kan du lese våre 8 råd til døgnet før eksamen

 Sørg for at du har pensum under kontroll

2. La nervene styre showet

Klart en kan være nervøs, men husk at helsen din er viktigere enn en dårlig karakter. Om du føler at nervene tar overhånd og at du ikke takler eksamenssituasjonen bør du ta kontakt med en rådgiver som kan hjelpe deg. 

Her er noen råd til deg som sliter med eksamensangst.

3. Slumre

Trykk 1 gang på den knappen og det kan være det siste du gjør! Den beste starten på dagen får du ved å stå opp i god tid slik at du kan stresse minst mulig. Møt opp i god tid, så sikrer du deg i tillegg den beste plassen i lokalet!

Ikke slumre på eksamensdagen

4. Kle deg upassende

Nei, vi snakker ikke om at utrigningen din kan forstyrre eksamensvakta. Altfor stramme klær kan rett og slett hindre deg i å fokusere. På den andre siden gir joggebuksa en idé om at du helst skulle ligget på sofaen, så her gjelder det å finne den gylne middelvei. 

5. Hoppe over frokosten

For mye koffein og nikotin kan gjøre deg skjelven og forsterke eksamensnervene, så ro ned på inntaket og få heller i deg en god og næringsrik frokost. Det er nemlig ikke bare kroppen som trenger næring for å fungere optimalt!

Se hvordan du kan spise sunt og billig på studentbudsjett, her!

Ikke drikk for mye kaffe

6. Glemme mobilen...i lomma

La snap streaken vente. En vibrerende mobil er veldig forstyrrende, og har du den i lomma kan du bli tatt for juks og nektet å fullføre eksamen. 

Mens du venter på den store dagen, kan du glede deg over at det snart er over! Gi alt du har, så kan du nyte ferien med god samvittighet. Lykke til!

)