Fadderuka kan bli årets høydepunkt, om du vet hvordan du skal takle alt du har i vente. Sjekk ut disse tipsene for å overleve fadderuka.

Hvordan overleve fadderuka

Studiestart er rett rundt hjørnet, og alle ferske studenter vet vel hva det betyr; Nemlig 1 uke med febrilsk mingling, information overload, kleine morgener og full forvirring. Følg våre tips, så kan fadderuka likevel bli årets høydepunkt!

1. Vær (litt) innpåsliten

I fadderuka dannes vennskap lynraskt, og du kan ikke forvente at folk automatisk vil henge med deg hvis du ikke gir av deg selv. Ta initiativ, delta i samtaler, vær positiv og bidra med din fantastiske personlighet. 

2. Øk optimismen og senk forventningene

Dette tipset handler rett og slett om å gå inn i den kommende uka med et åpent sinn og en positiv innstilling. Hvis du setter for høye krav til opplegget, menneskene eller deg selv, kan du fort bli skuffa. 

3. Ha de gode unnskyldninger på lager

Det er helt OK å ikke ville delta i rebusløp, på konserter eller andre aktiviteter. Gjør det enkelt for deg selv ved å se på planen for uka i forkant. Dermed kan du være tidlig ute med å si at du er opptatt akkurat den dagen eller tiden på grunn av den perfekte unnskyldningen du har klart å snekre sammen. 

4. "Fri"dager

Har kroppen begynt å protestere allerede på dag 2 av fadderuka? Da kan du faktisk bli med på det som skjer resten av uka, uten alkohol. Blir det arrangert grilling, aktivitetsdag eller annet, kan jo kvelden bli like fin med en digg brus, sjokolademelk eller noe annet. Det er faktisk litt kult å vise at du ikke trenger alkohol for å ha det gøy – Tro oss!

Du trenger ikke drikke alkohol hele fadderuka

5. Ikke gjør noe du (egentlig) ikke ville gjort

Et kjent fenomen i fadderuka er rebusløp og andre leker som inneholder ulike oppgaver. Kombinert med alkohol kan du fort befinne deg i en situasjon du ikke er så stolt over dagen etter. To gylne regler er å aldri melde seg som frivillig til noe før du vet hva det går ut på, og å aller helst beholde klærne på. 

6. Dokumenter, dokumenter, dokumenter

Jaja, vi vet at det sitter litt langt inne å dra frem mobilen og begynne å knipse folk som du nettopp har møtt. Men, du kommer til å bli kjent med de, og du sitter dermed igjen med sykt hyggelige minner å spare på når studietiden er over! I tillegg får du mye bra materiale til 10-årsjubileumet...

7. Møt opp

Selv om fadderuka hovedsakelig er fest og moro, kommer det også mye nyttig informasjon på denne tiden. Hold deg oppdatert på obligatoriske oppmøter og alt som må ordnes før studiestart, så får du en smooth start på studenttilværelsen.

8. Kos deg!

Husk at den første tiden er like ukjent, ny og spennende for alle. Fadderenes oppgave er å gi de nye studentene er morsom og kul start på studiet, så slapp av og ha det gøy! 

 

Det kan være tungt å komme ordentlig i gang med studiene etter fadderuka. Sjekk ut flere av våre tips, her:

)