Forbedre jobbmulighetene dine og skaff deg drømmejobben! Sjekk ut ISIC sine tips til hvordan du kan forbedre jobbmulighetene dine mens du studerer.

Hvordan forbedre jobbmulighetene dine?

Hvis du er student, kan du sannsynligvis kjenne igjen frykten for ikke å lande drømmejobben til tross for at du har vært på college eller uni i flere år. Men ikke bekymre deg og ikke gi opp! Det er mange måter å skille seg ut i bunken med søkere. Sjekk tipsene våre om hva du kan gjøre for å forbedre jobbmulighetene dine mens du fortsatt studerer.

 

Frivillig arbeid

Ved å jobbe som frivillig kan du prøve deg på oppgaver i bransjen din som du ellers ikke ville ha fått prøve. Frivillighet er en flott mulighet til å få nyttige ferdigheter og kvalifikasjoner i bransjen din, og også se om denne bransjen er det du vil jobbe med. I tillegg viser frivillighet også at du har lidenskap og motivasjon for jobben og for å forbedre ferdighetene ditt.

Kurs og tilleggstudier

Dra nytte av forskjellige kurs, online eller fysisk. Du kan forbedre ferdighetene dine innen forskjellige programmer og områder som InDesign, Photoshop, retorikk, Excel, Google Analytics, SEO, Business Administration osv. - Det er et hav av muligheter! Ved å tilegne deg mer unike ferdigheter og fagkunnskap i tillegg til studiet ditt, blir du mer relevant. Du vil være i stand til å ta på deg mer ansvar, og du vil kunne gå direkte til mange av oppgavene dine i stedet for å måtte bli utdannet eller avhengig av andre i lang tid. Mange fagforeninger tilbyr også et bredt utvalg av gratis kurs til medlemmene sine. Det er også flere online kurs tilgjengelig fra alle tenkelige felt, og noen tilbydere, som Coursera tilbyr også noen av kursene sine gratis. Online-kurs er en fin måte å oppgradere ferdighetene dine og samtidig prøve deg på noe du er interessert i for moro skyld. Og fordi du kan studere online, hvor som helst og når som helst, kan du passe kursene dine til studie- og arbeidsplanen din.

Studentorganisasjoner

Ved å bli medlem i en studentorganisasjon, en klubb eller i et team på skolen din, viser du at du er en engasjert person som gjerne vil investere tiden din i andre og noe du brenner for, det være seg en sport, en hobby eller en debattklubb. Velg din organisasjon basert på hva som interesserer deg mest og hva som gir deg glede og mening; det trenger ikke nødvendigvis å ha noe med studieretningen din å gjøre. Å velge en organisasjon som tilfører deg kunnskapen i ditt felt eller din bransje er bare et pluss. Du viser at du virkelig brenner for ditt felt, noe som vil gjøre deg enda mer attraktiv for et selskap, ettersom de oftest er ute etter folk som viser lidenskap for sin faglige utvikling.

Utveksling

Selv om det kan virke irrelevant profesjonelt sett, om du velger å dra på utveksling eller ikke, kan et utvekslingsår tilføre noe positivt til ferdighetene dine, og erfaringene du får vil komme til nytte for deg senere i arbeidslivet. Etter å ha vært på utveksling viser du at du er klar til å ta fatt på nye oppgaver og utfordringer, til og med ting som vil endre dagliglivet ditt totalt. Når du er på egenhånd i et nytt land, forbedres sannsynligvis dine sosiale ferdigheter, og du vil bli mer åpen og trygg. I tillegg vil du mest sannsynlig få et mer internasjonalt perspektiv, bedre kulturell forståelse og bedre språkferdigheter ved en lengre periode i et annet land. Alle disse tingene blir selvfølgelig satt stor pris på i arbeidslivet generelt. Du kan også får muligehten til å ta kurs ved utvekslingsinstitusjonen din som du ikke vil kunne ta hjemme, som vil øke kunnskapen og ferdighetene dine.

Studierelatert jobb

De kan være vanskelig å få, da det er konkurranse i nesten alle bransjer, men studierelevante jobber er verdt å søke på! Mange selskaper legger mer vekt på å ha en studierelatert jobb som gir deg litt arbeidserfaring i bransjen, enn de gjør på gjennomsnittskarakteren. I tillegg ser det også bra ut hvis du har hatt en studierelevant jobb i en lengre periode og ikke har byttet fra en jobb til en annen. Det viser at du er en stabil ansatt som selskapet kan stole på i en lengre periode, noe som gir dem mer grunn til å investere tid og ressurser i deg som ansatt.

Internship / praksis

Hvis du ikke har hatt en studierelevant jobb, er praksisplass et utmerket alternativ å bli kjent med fagfeltet ditt og få litt arbeidserfaring. På et internship vil du få god kunnskap om bransjen din fra innsiden, og du vil få en smakebit på oppgavene i feltet og tilegne deg nyttige ferdigheter for fremtidig bruk. Noen ganger kan bedrifter ansette praktikanter etter at praksisplassen er over, og du kan lande en jobb i selskapet etter praksisplassen. I alle fall, etter praksisplassen har du et virkelig godt utgangspunkt for din neste jobb. Ikke glem å be om anbefalinger etter at du er ferdig med praksisen, og vær åpen om planene dine under og etter praksistiden med din veileder og sjef/sjefer. I løpet av praksistiden din, vær tydelig ovenfor din veileder / sjef om hva du vil oppnå, hvilke oppgaver du er interessert i og hva du vil ta med deg når du er ferdig med praksisen. På den måten får du mest mulig ut av praksistiden din og viser også engasjementet for selskapet du er hos.

Din grad, oppgave og tilleggsstudier

Velg avhandlingen / oppgaven din nøye. Hvis du lager en god avhandling / oppgave, kan det hjelpe deg å lande drømmejobben. Du kan med fordel velge et emne som ikke har blitt forsket mye på ennå, eller et emne du virkeloig tror på. Det er alltid en god ide om du kan skrive oppgaven din i samarbeid med et firma på ditt felt eller som du er interessert i, da det også kan gi deg en jobb i selskapet etterpå. Benytt deg valgfag, hvilke ferdigheter og kunnskaper kan du overføre fra de til hovedoppgaven din, hvilke fag støtter oppgaveskrivingen din og også dine profesjonelle mål etter endt utdanning?

)