Friåret du ikke kommer til å angre på

Et friår gir deg en tenkepause til å reflektere over hvem du er og hva du ønsker å gjøre fremover. I tillegg vil et friår mulig bli det beste året så langt i ditt liv! Du har kanskje hørt at et friår er bortkastet tid, men med disse 10 opplevelsene kommer du definitivt ikke til å angre. 

 

1. Frivillig arbeid

Frivillig arbeid

Ønsker du å reise, bli kjent med andre kulturer og samtidig gi noe tilbake til et lokalsamfunn? Da er frivillig arbeid er noe for deg. KILROY tilbyr frivillig arbeid i utlandet innenfor samfunnsarbeidmiljøarbeid og frivillig arbeid med dyr

2. Internship i utlandet

Få verdifull internasjonal arbeidserfaring og en opplevelse for livet! Et internship er en kortsiktig utplassering i en bedrift med fokus på opplæring og oppbygging av ferdigheter og forståelse. KILROY jobber med noen av de beste internshiporganisasjonene i verden. Les mer og søk internship med KILROY her!

3. Utveksling i utlandet

Utveksling i utlandet

Ønsker du å kombinere reise og studier? Flere arbeidsgivere prioriterer søkere med erfaring fra utlandet og hvis du ønsker å arbeide i utlandet er utveksling en veldig god start. Vil du vite mer om økonomisk støtte, utveksling generelt og søknadsprosessen tilbyr KILROY gratis studieveiledning.

4. Jorden Rundt-reise

Fantastiske opplevelser som dykkerkurs i Thailand, safari i Afrika og trekking på inkastien i Peru er innen rekkevidde! Et friår gir deg tiden og muligheten til å spare opp nok penger til din livs reise. Virkeliggjør drømmen om å reise Jorden Rundt ved å ta kontakt med en av KILROY’s erfarne reisespesialister.

5. Working Holiday

Folkehøgskole

Har du en drøm om å bo og jobbe i Australia, USA, Canada eller på New Zealand? Er du mellom 18 og 30 år kan du med et Working Holiday visa tjene penger mens du opplever disse spennende landene. Du vil få muligheter og inntrykk en turist aldri kommer i nærheten av! Les mer på KILROY sine sider om Working Holiday Visa.

6. Språkkurs

 

Den absolutt beste måten å lære et språk på er å bruke det, ikke bare i klasserommet, men også i det daglige liv. Det er enkelt å kombinere et språkkurs i utlandet med reising. KILROY tilbyr språkkurs i mange spennende land – les om språkkurs i utlandet med KILROY her.  

7. Road trip

Road trip

Lei en bil eller campervan sammen med vennegjengen og legg ut på en uforglemmelig tur! Opplev Route 66 i USA, «The Great Tropical Drive» i Australia eller la turen gå til Hobbiton i New Zealand. Sett deg i bilen og start ferden mot ukjente eventyr! Kontakt KILROY for mer informasjon om road trips i utlandet

8. Folkehøgskole

Venner for livet, fagene du elsker, ingen karakterer, spennende prosjekter, 2 ekstrapoeng på vitnemålet – ser du etter et år utenom det vanlige med utrolige opplevelser? Da er folkehøgskole valget for deg. Den vanskelige delen er å bestemme seg for hvor du vil dra og hva du vil lære, det er nemlig så ekstremt mye kult å velge mellom! Her er en oversikt over alle Folkehøgskolene i Norge.

9. Au pair

Au pair

Som Au Pair bor du med en vertsfamilie og får kost, losji og lommepenger mot barnepass og enkelt husarbeid. Lær deg et nytt språk og få opplevelser for livet! For å bli Au Pair må du være glad i barn, ansvarsbevisst og ryddig. Les mer om det å være Au Pair her!

10. Jobb i Disneyworld Florida

Tenk deg å dra på deg bunaden og gå til jobb i Norway Pavilion, der du gir besøkende i parken et spennende innblikk i norsk tradisjon og kultur. Å jobbe i Disneyworld er både sosialt, lærerikt og en utrolig kul opplevelse å ha med seg videre i livet. Les mer om å arbeide i Disneyworld her!

 

Du har en verden av muligheter foran deg – grip de! 

 

)