Les mer om hvordan du går fra studenthybel til hjemmekontor her!

Fra studenthybel til hjemmekontor

Er ikke lesesalen på skolen noe for deg? Da kan det være en ide å lage ditt eget lille hjemmekontor i studenthybelen.

 

Plass

Studenthybelen er for de fleste liten, da er det viktig å tenkte kreativt og utnytte arealområdet. Gjør arbeidskroken personlig, og tilpasset dine behov. Du trenger ikke god plass for å få til et lite hjemmekontor, og det er lurt å bygge i høyden. Så lenge du har plass til laptop og pensumbøker, kan du få til en vellykket arbeidsplass.

 

Lys

Vindu eller veldig sterke lamper bør aldri være rett foran eller bak laptop skjermen. Det kan føre til kontrastforskjeller og refleksblending. Dette fikses lett ved å sette opp gardiner eller annen skjerming.

 

Sittestilling

Fra studenthybel til hjemmekontor - Sittestilling

Skal du investere i noe på hjemmekontoret ditt bør det være kontorstolen. Du kommer til å sitte og arbeide i flere timer av gangen, og en riktig og komfortabel sittestilling er viktig for ryggen.

 

Organiser

Unngå rot på hjemmekontoret, for å unngå rot i hodet! Det er en stor fordel at arbeidsplassen er ryddig og oversiktlig. Særlig når man jobber på en så liten plass som en studenthybel kan god orden, føre til bedre konsentrasjon. Har du det du trenger lett tilgjengelig unngår du å tuste bort tid på leting, som du nå heller kan bruke på å studere.

 

Vær kreativ

Når du skal lage en arbeidsplass på et lite areal er det (nesten) bare kreativiteten som kan sette en stopper for hva du kan få til! Finn gratis materialer på byggeplasser, eller gå på billigkroken på IKEA. Utforsk mulighetene dine, og gjør det meste ut av det du har. 

 

Fra superstudent til drømmejobben? Se mer om hvordan du kan skrive den perfekte jobbsøknaden her!

)