10 råd for deg som har flyttet til en ny by for å studere, men ikke føler deg helt hjemme enda.

Finn DIN plass i studentbyen

Et studieopphold i en ny by gir mange spennende opplevelser, men også utfordringer. Plutselig kan veien hjem føles uendelig lang. 

Hjemlengsel har mange former - Kanskje har du et stadig behov for å ringe venner og familie, kanskje du opplever alt som veldig fremmed eller kanskje du rett og slett får vondt i magen av tanken på å gå ut døra! Her er våre tips for å finne DIN plass i studentbyen.

1. Fra turist til lokalkjent

Endre tankemønsteret

Utforsk byen som om du er på ferie. Dermed finner du raskt favorittrestauranten med den beste lokale maten, cafeen du kan sitte på i timevis med pensumbøkene i fanget og parken med det grønneste gresset.

2. Eksponer!

Eksponer

Virker alt det ukjente ekstra skremmende? Da er vårt råd å gå rett på med alt det motet du har! Å eksponeres for det man frykter mest skal være en av de beste måtene å komme over angsten på. Dra på forelesninger, takk ja til invitasjoner, spis ute – du er ustoppelig!

3. Tenk positivt 

Hjemlengsel er ofte preget av negative tanker. Dette kan du endre ved å snu om «Jeg passer ikke inn her» til «Når jeg blir bedre kjent med menneskene og kulturen kommer jeg nok til å føle meg helt som hjemme».  

4. Gjør ditt nye hjem til DITT hjem

Med små grep blir hybelen som hjemme

Borte er bra, men hjemme vil alltid være best! Hvem har derimot sagt at man bare kan ha ett hjem? Gjør det skikkelig koselig rundt deg og la din personlighet skinne i ditt nye hjem! 

Sjekk ut våre tips til hvordan du kan innrede leiligheten på studentbudsjett.

5. Lag en Bucket list (og fullfør den)

Bucket list

Om du ikke har flyttet til månen er det mest sannsynlig en hel del kule ting å gjøre der du er! Sett opp en liste med steder du vil se og aktiviteter du vil prøve, og fullfør denne før utenlandsoppholdet er over. Da vil du garantert ha mange morsomme opplevelser i vente.

6. Oppretthold dine gamle rutiner

En god måte å bli komfortabel med din nye situasjon på, er å opprettholde dine gamle vaner og rutiner. Da vil hverdagen føles så mye balansert og du kan bruke all din energi på å nyte studietiden.

7. Kvalitet vs. kvantitet

Finn deg en skikkelig god venn

På et nytt studiested kan det føles som at alle kjenner hverandre, men det er nok ikke tilfellet. Det er kult å være med i en stor gjeng, men ikke undervurder den ene personen som det bare klaffer med! 

Kanskje artikkelen om hvordan bli kjent med nye mennesker når du flytter til en ny by kan være til nytte.

8. Spis deg frem

Spis deg frem

La smaksløkene bli din guide til kulturen på ditt nye bosted. Mat må du ha uansett og kanskje du til og med finner en ny favorittrett? I tillegg kan du skryte til de hjemme om hvor verdensvant du er blitt, du har nemlig spist escargot!

9. Parlez-hæ?

Jo mer du har å gjøre, jo mindre tid har du til å tenke på savnet hjem. Lær deg et nytt språk, finn deg en hobby, start i en skoleforening og inviter lokale medstudenter til et ekte norsk måltid.

10. Logg av

Logg av

Klart du er nysgjerrig på hva som skjer hjemme, men ikke lev livet ditt gjennom det som skjer på nettet. Da risikerer du at savnet hjem blir større og i tillegg går du glipp av alt det spennende som skjer rundt deg. 

Bli en internasjonal anerkjent student, med ISIC!

)