Har du flyttet til en ny by for å studere? Her er 7 tips til hvordan du enkelt kan bli kjent med nye mennesker.

Den sosiale startguiden for studenter

Å flytte til en ny by er både spennende og skremmende på samme tid. Om du er redd for å ikke få venner håper vi at våre tips kan hjelpe! Sjekk de ut her.

1. Flytt inn i et kollektiv

Flytt inn i et kollektiv

Kollektiv er for mange en viktig del av studenttilværelsen. Det er sosialt i tillegg til at en utvikler seg enormt i form av å omgås andre mennesker som i mange tilfeller er totalt ulike en selv. Ikke alle trives med ukjente folk rundt seg, men for alt vi vet kan din fremtidige bestevenn flytte inn på rommet ved siden av. Er du villig til å prøve?

Her er våre tips til hvordan dere kan få et vellykket kollektiv.

2. Bli et JA-menneske

Bli et JA-menneske

Det virker kanskje kvalmende optimistisk å skulle si ja til alt, men starten på et studieopphold i ny by er en viktig periode for å skaffe seg nye relasjoner. Om du sier nei til alt vil folk slutte å invitere deg, så ta imot fadderuke, innflytningsfester, lesegrupper, piknik i parken, lunsj i kantina og annet med åpne armer! Etter en stund vil du finne menneskene du trives med, og da blir det hele mye enklere. 

3. Vær PÅ

Vær PÅ

De fleste skoler har diverse idrettslag, klubber og foreninger for studentene, med rekruttering i starten av semesteret. Dette er en perfekt anledning til å bli kjent med folk fra andre studieretninger. I tillegg kan du kombinere studiene med din favoritthobby eller lære deg noe helt nytt!

4. Arbeid som frivillig

 Arbeid som frivillig

Engasjer deg som frivillig på skolens studentpub eller andre sosiale settinger. Der møter du andre utadvendte og sosiale studenter som kanskje også er på leting etter nye venner! 

5. Bruk forelesningene 

Bruk forelesningene

Forelesninger er perfekte anledninger til å "tilfeldig vis" dumpe ned ved siden av en du kunne tenke deg å prate med. Det beste av alt er at om det ikke klaffer kan du alltids finne deg en annen plass til neste forelesning. 

)