Har ikke alt gått etter planen dette semesteret? Har du kommet til dagen før eksamen og vet ikke helt hva du skal gjøre? Her er 8 råd som kan hjelpe deg!

8 råd til døgnet før eksamen

Da var du her igjen, og planen om å lese jevnt og trutt gjennom hele semesteret er for lengst lagt på is. Hva gjør du egentlig med kun et døgn igjen og halve pensum ulest? Her er rådene du trenger!

1. Plag medstudenter

Snakk med studiekameratene dine som skal opp i samme eksamen som deg. Foreslå en gjennomgang der dere prater høyt om pensum og deler kunnskap. Kanskje du til og med kjenner noen som allerede har tatt eksamen i faget? Hva mener de er mest relevant?

Råd til det siste døgnet før eksamen

2. Sammendrag

Ved å lese sammendragene etter de mest relevante kapitlene i pensum får du en oversikt over hva stoffet handler om, selv om du ikke rekker å lese alt.

3. Få et overblikk

Du rekker ikke å gå inn på detaljer. Fokuser på å forstå de mest relevante temaene, og se på PowerPoints fra forelesninger for å få et overblikk over hva du burde kunne litt om.

Råd til det siste døgnet før eksamen

4. Repeter, repeter, repeter

Tidligere eksamensoppgaver kan gi deg en pekepinn på hva du bør kunne til eksamen. Ofte går oppgaver igjen, så her kan du få mye saftig informasjon som det er verdt å øve på. 

5. Kjenn din grense

Ikke gå inn for å lese hele kapitler når du har kommet til dette punktet. Sett heller opp en liste med hovedpunktene i pensum og les ekstra mye på dem. Gjerne sammen med medstudenter.

Råd til det siste døgnet før eksamen

6. Tankekart

Hjernen har lettere for å huske bilder enn ren tekst, så tankekart er en genial måte å vise mye informasjon i et lite og visuelt format. Bruk farger og symboler for å fremheve viktige ting, og bruk kun nøkkelord eller korte setninger. 

7. Ikke freak ut

Ikke tenk på hva som kommer til å skje om du ikke består. Da bruker du opp energien din på noe som uansett er for sent å endre. Du kan heller tenke at alt du øver på nå vil bli lettere å huske når du kommer til kontinuasjonseksamen. Eksamensangst? Her er våre råd.

Råd til det siste døgnet før eksamen

8. På eksamensdagen

Forhåpentlig vis har du fått litt søvn. Drikk mye vann, spis godt før oppmøte og ikke fyll kroppen med koffein og energidrikker som gjør deg mer shaky enn konsentrert. Da skal du ha et rimelig godt utgangspunkt for dagen. Lykke til!

)