7 ting som kjennetegner norske studenter i utlandet

Typisk norsk er et begrep vi alle kjenner til. Her er noen kjennetegn som gjør oss nordmenn lette å oppdage på campus. Føler du deg truffet? 

1. Observeres sjeldent alene

Nordmenn går sjeldent alene på campus

Ser du en nordmann alene finnes det garantert flere i nærheten. Nordmenn er flokkdyr av natur, spesielt når de møtes utenfor landegrensene.

2. Resting-neutral-face

Ikke særlig glade, men ikke sure heller. Hvilke tanker som skjuler seg bak det følelsesløse og kalde blikket du kan få fra en nordmann på campus er usikkert, men som regel har du kun blitt utsatt for tilfeldig blikkontakt.

3. Matpakke-mafiaen

Typisk norsk matpakkeTypisk norsk matpakke

God oppdragelse og høye priser i kantina gjør matpakke til et selvfølgelig tilbehør når nordmenn entrer skolekantinen. Som oftest utgjør innholdet den perfekt balanse av dagens anbefalte inntak av fiber, frukt og grønt, rullet inn i papiret tilnærmet likt slik foreldre våre gjorde det.

4. Alltid i slaget på fest

Den norske gjengen er alltid i slaget på fest. Mest sannsynlig har de hatt et minivors allerede før vorset, i frykt for å være de mest edru ved ankomst.

5. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Norske studenter holder seg tørre på campus med regnjakke

Dårlig vær er inget hinder, og med erfaring om at regn ikke alltid kun går rett ned kan en lett skille ut nordmenn fra uerfarne medelever på campus - i hovedsak fordi nordmennene er tørre.

6. Fremmad marsj

Forflytning skjer i lynets hastighet, noe som også gjør nordmenn svært dyktige på å navigere seg gjennom store folkemengder på spektakulært vis. 

7. Uskyldig frekkhet

Apropos navigering gjennom store folkemengder – Det er bare å akseptere at "Oj" er en helt grei unnskyldning å motta for å bli tråkket på eller dultet borti. 

 

)