Du kjenner sikkert igjen disse 6 nyttårsforsettene. Her er grunnen til at de kommer til å bli en fiasko.

6 nyttårsforsett og hvorfor de blir en fiasko

"Nytt år, nye muligheter" sies det. 2017 nærmer seg, og fra 1.januar er det klart for å bli et nytt og bedre menneske! Sannheten er at du ikke kan endre verden på én dag – heller ikke ditt eget liv. Her er 6 nyttårsforsett og hvorfor de kommer til å bli en fiasko:

1. Bli en bedre person 

Nyttårsforsett nr. 1

Nei, 1. januar 2017 er ikke dagen for å bli et nytt menneske. Hver dag blir vi formet av omgivelsene vi oppholder oss i, menneskene vi møter og feilene vi gjør. Det er ikke et bevisst valg, men noe som skjer automatisk. 

2. Spise sunt

Nyttårsforsett nr. 2

Nyttårsforsett handler ofte om hva vi burde gjøre, ikke hva vi vil gjøre. Endring av kosthold krever viljestyrke og ikke minst et sterkt ønske om endring. Ikke akkurat det første du tenker på morgenen 1.januar etter en lang og fuktig nyttårskveld? Vent heller et par dager og sjekk ut våre tips til å spise sunt på studentbudsjett

3. Bruke mer tid med familie og venner

Nyttårsforsett nr. 3

Nyttårsforsett er som mål og handler gjerne om å få mer av noe / gjøre noe bedre. Dessverre er ikke mer tid noe du kan ønske deg. Det handler om å prioritere de tingene som er viktige for deg. Det kalles planlegging. 

4. Unngå skippertak

Nyttårsforsett nr. 4

Med nyttårsforsett starter året med full styrke og 100% motivasjon. Å unngå skippertak i studiene krever derimot disiplin, en god plan og hardt arbeid gjennom hele semesteret. Uten den rette innstillingen vil du aldri klare å holde tempoet oppe i så lang tid. Finn heller ut hvordan du kan unngå skippertak i vår artikkel om god studieteknikk

5. Være mer aktiv og slappe mer av

Nyttårsforsett nr. 5

Det er så deilig med morgentrening før soloppgang etterfulgt av en sunn frokost i særklasse før kafébesøk med venner venter og en avslappende spabehandling før dagen avsluttes med cocktails på byen. På en torsdag... Midt i studietiden... Det livet ser kanskje bra ut på Instagram, men urealistiske nyttårsforsett er rett og slett dømt til å bli en fiasko. Lær deg heller å finne balanse i hverdagen med ISIC.

6. Finne kjærligheten

Nyttårsforsett nr. 6

Beklager å måtte si det, men drømmedama / -mannen kommer ikke på bestilling. Spesielt ikke de gode. Det fungerer ikke å lage nyttårsforsett for ting du ikke kan påvirke. Den beste måten å finne lykken og kjærligheten på er å slutte og lete. 

Som å kutte ut sukker, er nyttårsforsettene endringer som bør skje gradvis. Ikke dagen du står opp fra en heidundranes nyttårsfest og alt du ønsker er å slappe av på sofaen, spise sukker og scrolle gjennom usannsynlig perfekte bilder på Instagram.

)