Enkelt, billig og tasty! Her er 5 middagstips til deg på budsjett

5 middagstips under hundrelappen

Det å leve på budsjett og hele veien lure på om man har råd til enten det ene aller andre, er utrolig slitsomt… Spørsmålet om det blir nudler til middag for 5 dagen på rad, er rett og slett deprimerende. Heldigvis kan det være lett og billig, å lage et sunt og godt måltid.

Rema 1000 har et hav av utvalg for deg som liker både pasta, karbonader, svin, kylling, ris og nudler. Og alt er under 100 kroner!! Her er 5 retter for deg som trenger litt inspo til middager på budsjett:

1. Opplev Italia på studenthybelen (80,00 kr)

De fleste av oss studenter er glad i fast food, ikke minst pizza. Men det å handle på kebabsjapper og restauranter er ikke billig. Utrolig nok, kan man faktisk lage en italiensk pizza for under 100 kroner! Her er oppskriften:

-          1 stk stor og fersk pizzabunn (20,00 kr/stk)

-          1 boks originale pizzasaus (10,00 kr/boks)

-          1 pakke pepperoni (20,00 kr/pakke)

-          1 pose revet ostemix (29,90 kr/pose)

 

Har du ikke kokkekunnskapene til Gordon Ramsay? No problem! Dette gjør du:

Step 1: Fordel saus og ost utover pizzabunnen og sleng på med pepperoni og eventuelt tørket oregano om du føler for å "spice it up a little".

Step 2: Unngå for mye ost på midten av pizzaen, slik at pizzaen ikke blir våt og ikke stekes skikkelig. Ønsker du å ha den ekstra crispy, kan du hive på litt ost på kantene.

Step 3: Stek pizzaen på 250 ℃ til osten er smeltet og ytterkanten av skorpen er lysebrun.

 

Dette er anbefalt til 2 stk. Den kan deles med andre eller du kan legge den i matbokser og varme til både frokost, lunsj, middag og kvelds.

 middagstips på budsjett med ISIC

2. God gammaldags huskost (98,00 kr)

Er du en av dem som savner mammas kjøttkaker i brun saus, eller bare lukten av god gammaldags huskost? Fortvil ikke! Her er en super oppskrift på karbonader med pasta og paprikasaus:

-          1 pakke karbonader med finmalte grønnsaker (49,00 kr/stk)

-          1 pose blomkålbuketter (27,00 kr/pose)

-          1 pose paprikasaus (10,00 kr/pose)

-          300 g penne fullkorn (11,16 kr/pose)

-          1 ss smør (her kan du bruke både steikesmør eller smør som du bruker på brødskiva. Har du ikke smør, spør om å få låne 1 spiseskje av noen du bor med.)

 

Dette gjør du:

Step 1: Kok pasta slik som står på baksiden av pakningen.

Step 2: Stek karbonadene og blomkålen i smør i 6-7 minutter. Viktig å snu både karbonadene og blomkålen litt underveis, slik at de får en gyllen (lysebrun) farge og blir stekt skikkelig.

Step 3: Kok opp litt varmt vann. Legg posen med saus i det varme vannet. Klipp opp posen, og bland sammen med pastaen.

 

Denne retten er anbefalt til 2 personer, enten for deg med to mager, eller den kan deles med en venn!

 middagstips på budsjett med ISIC

3. Ytrefilet med fettkant (97,00 kr)

Servert med pasta og paprikasaus blir det milde kjøttet til en svinekotelett ekstra godt. Som student går man ofte på butikken og sikler etter biff, og andre dyre kjøttretter som rett og slett er umulig å kjøpe på stipend. Svinekoteletter er da en fantastisk erstatning! Billig, enkelt og smaker helt nydelig!

-          2 pakker svinekoteletter (29,00 kr/per pakke *2 = 58,00 kr)

-          1 pose fersk grønnsaksmiks (25,00 kr/pose)

-          1 pose paprikasaus (10,00 kr/pose)

-          300 g fusilli (6,50 kr/pose – 300 g = 3,90 kr), dette kan selvsagt være en annen type pasta, men denne anbefales fordi den er både god og billig

-          1 ts smør

-          Salt (dette må du tilsette etter hvor mye salt som passer for deg)

 

Let’s get to it:

Step 1: Kok pastaen etter anvist på pakningen.

Step 2: Damp grønnsakene 2 minutter i 1 cm vann med 1 ts smør og litt salt i en kjele med lokk.

Step 3: Kok opp sausen slik som står på baksiden av pakningen. Hell over pastaen og grønnsakene.

 

Anbefalt til 2 personer. Bon appetit!

 middagstips på budsjett med ISIC

4. Luksusversjon av blomkålsuppe (98,00 kr)

For under hundrelappen og på mindre enn 20 minutter, kan du lage en luksusversjon av blomkålsuppe – med scampi!

-          1 pose blomkålsuppe (39,00 kr/pose)

-          1 pakke scampi, ferdigkokt (59,00 kr/stk)

-          2 ss solsikkeolje (kan tas bort)

 

Go, go, go!

Step 1: Kok opp suppen og la den småkoke på svak varme i 5 minutter.

Step 2: Stek scampi i litt olje i en gryte eller en stekepanne i 2 minutter på høy varme.

Step 3: Skal suppen deles med noen andre og du vil at den skal se eksklusiv ut, legg scampien på toppen av suppen, etter å ha lagt suppen over i en skål. Har du noe grønt, som for eksempel gressløk, vårløk eller kruspersille, kan du drysse den over scampien og suppen. Oljen kan du helle over i en spiseskje og dryppe rundt på toppen av suppen. Dersom du ønsker en mer kremet eller tykkere konsistens på suppen, kan du bruke en miksmaster i 40 sekunder før du legger scampien i suppen.

 

Anbefalt til 2 personer. Se på det, Masterchef! LETTUCE CELEBRATE! 😉

 middagstips på budsjett med ISIC

5. Grillet kylling med ris (93,00 kr)

De som trener snakker alltid om gains, brokkoli, kylling og ris. Nå kan du spise sunt, eller bare nyte en magisk kyllingrett med Hollandaisesaus og ris. Matlaging ble plutselig gøy… WHAT?!

Dette trenger du:

-          1 pakke grillet kyllinglår (49,06 kr/stk)

-          1 pose gulrot, blomkål og brokkolibuketter (25,00 kr/pose)

-          1 pose hollandaise saus (10,00 kr/pose)

-          2 poser fullkornsris (7,98 kr/per pose - 31,90 kr/kartong)

 

Let’s taco bout it:

Step 1:  Kok ris etter anvist på pakken

Step 2: Damp grønnsakene i ca. 1 cm vann med 1 ts smør og litt salt i en kjele med lokk

Step 3: Legg kyllinglårene i en ildfast form og varm dem i ovnen på 180 ℃ varmluft i 15 minutter

Step 4: Varm posen med saus i varmt vann i 5 minutter. Legg grønnsakene på en side av tallerkenen og legg kyllingen fint over grønnsakene. Legg risen på den andre siden av tallerkenen og hell sausen over. Du kan også ta en liten kopp eller skål, hell sausen i skålen og sett den på tallerkenene. Klar for servering!

Anbefalt til 2 personer. Lykke til!

 middagstips på budsjett med ISIC

)