5 gode sparetips til deg som skal på ferie

Det å dra på ferie kan vi alle være enige om at koster penger. Derfor har vi satt sammen fem gode sparetips  til deg som skal på ferie, slik at bankkontoen ikke skal være tom i etterkant.

 

  1. Surf igjennom nettet for restplasser

Restplasser er en god ide om du henger litt bakpå med planleggingen av ferien din, er fleksibel på reisedato og åpen for nesten alle destinasjoner.

Ved å sette av litt tid til å surfe igjennom internett for gode restplasser så kan du komme over en billig ferie som kanskje ikke var til den destinasjonen du hadde mest lyst til å reise til, men hvem vet? Kanskje blir du positivt overrasket.

 

  1. Gå for et annet alternativ: Stay-cation

Blir reiseplanlegging litt mye for deg kan du prøve en litt annerledes type ferie, en stay-cation. Det betyr at du ferierer i området du bor i, men gjør det om til en skikkelig ferie.

Bestill en natt på et kult hotell, besøk et museum du ikke har vært på tidligere eller ta en fancy middag på en restaurant du har ønsket å besøke en stund. Se hjembyen din med nye øyne!

 

  1. Se etter alternative destinasjoner

De mest populære destinasjonene i verden er også noen av de dyreste. Så hvordan kommer du deg rundt det? Tenk større og se etter lignende, men billigere alternativ.

Drømmer du om en romantisk tur til Paris? Prøv Budapest i stedet!

Lengter du etter sommer, sol og saltvann i Ibiza? Dra heller til Kroatia!

Dette er bare to eksempler på hvordan du kan få en fantastisk, men billig ferie ved å tenke litt annerledes når du skal velge destinasjon.

 

  1. La nettverket hjelpe deg

Kanskje er ikke tiden fro å bruke masse penger på en dyr ferie. Men du vil fortsatt gjøre noe i sommerferien, bare på et mindre budsjett.

Da må du ta i bruk kontaktnettverket ditt. Har onkelen din fortsatt det gamle teltet liggende på loftet? Ta det med deg og dra på telttur. Hva med barndomsvennen din? Kan du kanskje låne hytta deres til helgen?

Ved å bruke nettverket ditt, kan det hende du blir overrasket over hvor mye  du kan få ut av ferien din -på et lite budsjett.

 

  1. Len deg tilbake og nyt livet

Om universet forteller deg at dette ikke er året for nye og store reiseeventyr, så er det også ok! Bli hjemme, gjør det beste ut av det og bare nyt fritiden din.

Kanskje gjør det at du får tyvstartet på alle de prosjektene du har utsatt. Uansett om det er å endelig plukke opp den boken som har ligget på sengekanten din det siste halvåret, organisere leiligheten din eller det å endelig få tiden til å treffe en gammel venn. Det er så mange ting du kan gjøre hjemme når du har ferie!

Uansett hvor du ender opp med å tilbringe ferien din, håper vi at disse fem tipsene kan inspirere deg. God ferie!

__________________

Dette blogginnlegget er levert av Spiir. Spiir er en gratis budsjett app som hjulpet mer enn 300.000 brukere i Norden å få et grep rundt forbruket sitt. Med et enkelt klikk, kan du se hvordan du bruker pengene dine på en smart og morsom måte. Du kan enkelt sette opp mål, slik at du får en bedre oversikt over hva du faktisk bruker penger på, og du kan holde styr på hvor mye du bruker på for eksempel cafe besøk, bussbilletter og matvarer. Last ned app'en i dag

)